Ukemeny 21 – 2015

Ny uke, ny ukemeny – nytt skolebarn? Uansett, denne uken slår for alvor hverdagslivet inn igjen, med skolestart over det ganske land. Og på menyforslaget mitt står det mat som stort sett er populær både blant store og små.

Forrige uke la jeg ut en 7-dagersukemeny til under 600,- for de med litt slunken lommebok etter ferien. Denne uken er jeg tilbake med 5-dagersmenyene, med forslag til hva som kan stå på bordet fra mandag til fredag.

På mandag har jeg lagt inn kanskje den mest populære hverdagsretten jeg har på bloggen, nemlig makaronigrateng med brokkoli og skinke. På tirsdag er en av mine egne favoritter på bloggen, nemlig brokkoli- og ostesuppe med laks. Den er bare SÅ god!  Onsdagens mulligatawnysuppe kommer også ganske nærme pallen hos meg (jeg er veldig glad i supper, særlig de som har så mye mat i seg at du kan bruke dem som ordentlig middag::) Den indiske kyllingsuppa er fantastisk god – ikke så sterk – men veldig smaksrik. Torsdagens fiskepinner slår knock-out på butikk-fiskepinnene, og koker du dobbelt med poteter ved siden av har du et glimrende utgangspunkt for å lage fredagens raske snarvei til den greske lasagnen moussaka.

Alle rettene kan du også finne på min matapp. Appen kan brukes som kokebok, du kan lage handleliste og du kan favorittmarkere og spare på de rettene du liker best. Du kan også velge mellom 150 andre hverdagsretter hvis ingen av disse frister.    

Handlelisten ligger som vanlig nederst i innlegget.

Ha en strålende uke!

Mandag – Makaronigrateng med brokkoli og skinke 

Tirsdag – Brokkoli- og ostesuppe med laks

Onsdag – Mulligatawny (Indisk kyllingsuppe)

Torsdag- Fiskepinner

Fredag – Moussaka


 

Handleliste

Fisk og kjøtt

400-500 gram torskefilet
400-500 gram laksefilet
1 pk kjøttdeig, 400 gram
4 stk kyllingfilet ca 500-600 gram
 

Frukt og grønt

2 brokkoli
16  mellomstore poteter (til fiskepinner og moussaka)
1 sitron
sherrytomater
dill
2 løk
1 aubergine
hvitløk du trenger 4 fedd
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 gulrot
stangselleri du trenger 1 stilk
1 eple, gjerne den irrgrønne typen
koriander 

Dagligvarer

500 gram makaroni
1 boks picnic-skinke
500 gram revet gulost
350 gram gresk yoghurt eller annen yoghurt naturelle
1 beger creme fraiche, 3 dl
1 boks hakket tomat, 400 ml
2 ss soltørket tomat i olje
 

Dette har du kanskje fra før?

plantemargarin
5 ss hvetemel
8 dl lettmelk
2 egg
50-100 gram parmesan 
3 ss sesamfrø
2 loffskiver
olivenolje
grovt havsalt
5 ss smør
hønsebuljong
1 ss karri
ingefær
kanel
 

 

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg