November er en fin suppemåned. Det blir så mye tung selskapsmat fremover, dessuten er suppe deilig og varmende på mørke høstettermiddager og kvelder. Denne er også perfekt som forrett.
Dette er en suppe full av sol. Perfekt i mørket! Det er Signes suppe. Signe er en tidligere kollega, en kjempefin og morsom jente – med et lyst sinn – og med enn oppskrift på en knallgod suppe.
Og hvis du er litt skeptisk til komboen gulrot/mango:
Min cowboy spiser alt jeg lager. Og han liker nesten alt også. Men siden han er en cowboy, må vi slå fast at salater og ulike typer grønnsaker – som brokkoli og sopp – ikke topper favorittlisten, selv om han spiser det også.
Han trener også ganske mye, det er ikke uvanlig at han legger ut på sykkelturer på rundt 4 mil – helst flere ganger i uka hvis han har anledning. Og når han kommer hjem er han sulten. Så da jeg lagde denne for første gang, og han kom svinsende inn på kjøkkenet – skitten, svett og lykkelig etter x antall mil på veien – ble han meget skeptisk da han så noen gulrotbiter koke i en kjele på komfyren. Meeeget skeptisk.
Men samme cowboy forsynte seg ikke en, ikke to – men tre ganger. Og kunne sikkert spist mer. Dette er suppa si! (Takk, Signe!)
Suppen med sol kan du også finne på matappen min. Gi deg selv en liten gave, og last ned denne geniale matappen. Men den kan du for eksempel prøve lykken og la appen foreslå middager for deg, du kan spare på favorittene dine og du kan lage handlelister. Et veldig enkelt og godt verktøy i en hektisk hverdag.
Nok til 4, som lunsj, forrett eller varm kveldsmat.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.
Dette trenger du
750 gram gulrøtter
2 løk
4-5 cm fersk ingefær
1 mango
1 boks kokosmelk, 400 ml
1/2 rød chili
1 liter grønnsaksbuljong (vann + to terninger, eller to fondcups)
salt
pepper
lime
nøytral matolje
Slik gjør du
Kutt gulrøtter og løk i smått. Bruk en romslig kjele som du setter på middels varme.
Surr bitene i 2 ss nøytral olje, f.eks rapsolje eller Vita-olje i 5-10 minutter. Rør litt av og til.
Skjær også chili (renset for frø) og ingefær i smått, og ha i kjelen underveis.
Tilsett buljong og vann, og kok opp. La putre i 15 minutter.
Mens det putrer skjærer du mango i biter. Etter de 15 minuttene tilsetter du mangoen og kokosmelk.
La det avkjøle litt før du kjører det i blender eller bruker stavmikser til å mose suppa.
IKKE la suppa koke etter du har hatt i mango. Den skal ikke kokes.
Smak til med salt, pepper og så mye lime du har lyst på. Ta litt av gangen!:-)
Og jeg sier det igjen: Dette er supppa si! (Koriander er ikke bare pent – det smaker også godt)
#suppe #gulrotogmango #gulrot #mango #oppskrift #mat #matglede
mm, deilig 😀
Elisabeth Bentzen: Ja, det smaker sol!:)