Høst er skalldyr. Når det kommer til skalldyr er jeg vilt begeistret for gode, ferske reker – og kunne egentlig klart meg med det. Men så var det denne hummeren, da. Den er jo rett og slett fantastisk god. Men grisedyr!
Så da er det fint å kunne bruke f.eks. en hummer til forrett til flere, så trenger du ikke så mye. Og blir det for vanskelig å få tak i – eller for dyrt – så kan du bytte den ut med reker.
Uansett om du lander på hummer eller reker – eller en blanding – denne smaker digg!
Nok til 4
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 10-15 minutter.
Dette trenger du
1 stor hummer
1/2 mango
1/2 avokado
1 lime
noe isbergsalat
dill
8 ss yoghurt naturelle
1 ss lettrømme
4 dråper tabasco
Slik gjør du det
Rens hummeren. Kutt mango og avokado i smått og bland med limejuice og litt revet limeskall. Bland yoghurt, rømme og tabasco til en dressing.
Legg isbergsalat i bunnen av skålene.
Ha i hummerkjøtt.
Ha på dressingen. Spar litt til toppen.
Så har du på mango/avokado/lime-blandingen, før du topper med resten av dressingen og litt dill.
NAM!