Jeg bor i munkeland. Jeg tror ikke jeg vet om noe som er mer populært enn munker her i Tvedestrand. Folk står i kø i en time og gjerne mer når det er munkefestival – for å få en varm munke rett fra jernet. Det er ikke tull engang.
Barna elsker munker. Cowboyen elsker munker. Naboene elsker munker. For å si det sånn: Jeg vet hva jeg skal gjøre hvis jeg faller ut med en av naboene. Steke opp en haug med munker og be pent om godt vær. Tipper det funker.:)
Men den ene nabojenta har glutenallergi, så i tilfelle trøbbel er det greit å ha denne oppskriften klar.
Nok til 25-35 munker
Fra kjøkkenbenk via munkejern, 1 times tid. Det tar bare 5 minutter å smelle sammen røra, men stekingen tar litt tid.
Se video fra youtube for steketips.
Dette trenger du
3 egg
2 kopper sukker (vanlig små kaffekopper)
1 pose Toro glutenfri fin melblanding (eller tilsvarende. Ca 4,5 kopper mel)
4 ts bakepulver
1 knivsodd salt
1 ts vaniljesukker
2 kopper kefir
masse glutenfritt smør/melange
Slik gjør du
Ha alt i en bakebolle og pisk/rør til en fin og jevn røre.
Du trenger et munkejern, og så må du følge disse munkereglene:
1. Jernet skal være varmt, men ikke for varmt. Min plate går fra 1-9, og da har jeg ofte havnet på 5, selv om jeg kanskje skrur litt opp og ned underveis.
2. Jeg bruker dammen i midten til smeltet melange, som jeg øser over munkene med ujevne mellomrom. Munkedammene skal aldri være tørre.
3. Munkedammen fyller jeg med 2 spiseskjeer deig per dam.
4. Munkene skal bli sydebrune dag 4 (normal nordmann) før du begynner å snu dem. Etter det skal de snus hyppig frem til hele munken er sydenbrun dag 14.
Sånn! Da gjenstår det bare å invitere en litt tynn og skranten glutenallergiker på kaffe & munker.
Boutique Levitra Generique Cheapeast Bentyl Best Website Overseas [url=http://viaabuy.com]viagra[/url] Propecia Kontraindikationen Propecia Canada No Prescription Finasteride 5mg Where Can I Get Metformin
Tror du må forandre oppskriften din. For det finnes ikke gluten i smør 🙈