Svart taquito

Jeg er inne i en periode hvor jeg tester ut mange oppskrifter med belgfrukter. Altså erter, bønner og linser. Jeg blir bare mer og mer glad i belgfrukter, som er en god kilde protein og enkelt kan erstatte kjøtt i en rett.

Det er også billig mat, og du blir ikke mett på en tung måte. Mange fordeler, med andre ord!

Jeg kommer nok aldri til å bli vegetarianer, det er ikke der det ligger. Men det er fint å kutte ned på kjøttforbruket, spesielt av hensyn til miljøet, og når det smaker så godt som dette i tillegg – ja da er det en fryd å sette på bordet!

Denne helgen laget jeg taquitos. Det ligger en annen taquitos-oppskrift på bloggen også, med kylling. Den er veldig populær, og det tror jeg denne også blir. Denne er med svarte bønner, pluss litt annet digg.

Jeg har en mann som er grunnleggende skeptisk til kjøttfri middag, men da jeg ymtet frempå at “denne kan jeg vel servere når vi får vegetarianere på besøk” fikk jeg til svar at “denne kan du servere til hvem som helst – det var kjempegodt!”

Da så.:)

Du kan steke taquitosene i stekepanna, det er kanskje det raskeste. Men det går også fint i stekeovnen. Jeg brukte stekeovn denne gangen, og da ble det 15 minutter på 200 grader. Uansett er det viktig å huske på å ta skjøten på tortillasrullene ned, både i stekepanne og i ovn. (I stekepanna må de selvsagt snus etter hvert, men stek de først med skjøten ned.)

Tips til andre hverdagsretter? Prøv appen min. 

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 1/2 time.

Nok til 4.

Dette trenger du

1 boks svarte bønner, 400 g
1 liten boks mais
1/2 paprika
1 stilk vårløk
1 skvis med lime
1 ts chili
1 ts spisskummin
1 ts paprikapulver
salt og pepper
koriander
tortillas, store eller små, hvete, fullkorn eller mais
revet ost

Tilbehør
rømme
salsa
guacamole
salat er også fint hvis du har lyst på det, eller kanskje ris

Slik gjør du

Skyll bønner og mais i en sil. Ha i en bolle.

Sett ovnen på 200 grader, eller sett stekepanna på middels/høy varme

Skjær paprika og vårløk i smått. Ha i bollen.

Skvis litt lime over, ha i krydder og en neve koriander. Bland godt.

Slik skal bønnemiksen se ut. Sånn cirka.

Her har jeg brukt store hvetetortillas, og medium maistortillas. Ha et par spiseskjeer bønnemiks på hver tortilla, så mye ost du synes er greit, og rull dem sammen.

Legg dem på et brett, og pensle med olje. Hvis du steker i panna trenger du ikke pensle dem.

Lag guacamole mens de stekes.

Sjå her! Etter 15 minutter har du sprø, spicy og deilige taquitos – som er nydelig sammen med hjemmelaget guacamole, salsa og rømme.

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

One thought on “Svart taquito

  1. Denne her var kjempegod! Jeg hadde bare tacosaus og rømme ved siden av denne gangen. Men neste gang tror jeg at jeg skal lage en god og syrlig salat ved siden av i tillegg og kanskje litt nachos. Savnet absolutt ikke kjøtt på denne 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top