Pastagryte med kylling og soltørket tomat

Dette er en slik middag som blir en gjenganger.  Av flere grunner egentlig.

Det er veldig, veldig godt.

Lett å lage, familievennlig og ganske sunt.

Og den er ganske rask.

Trenger man da egentlig mer?

Denne finner du selvsagt også på min matapp. 



Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.

Dette trenger du

2-3 kyllingfilet eller bryst
2 ss olivenolje
1 løk
4 hvitløksfedd
500 gram kort pasta, jeg bruker fullkornskruer
5 dl kyllingbuljong (1 terning + vann)
8 dl vann i tillegg
1 brokkoli
100 gram soltørket tomat som har lagt i olje
2,5 dl Vita Mat, eller vanlig fløte
parmesan
1 ss sitronsaft fra en ordentlig sitron

Slik gjør du


Skjær/klipp kylling i spisevennlige biter og brun i stekepanna på middels høy varme til de er gjennomstekt.

Salte og pepre underveis. Sett til side når du er ferdig. 

I mellomtiden kan du skjære løk og hvitløk i smått, og steke på middels lav varme i olje i en romslig gryte. Løken skal bli myk, ikke brun. Det tar ca 2-5 minutter.

Ha i pasta, kyllingbuljong og ekstra vann i gryta sammen med løken.

Kok inn på middels høy varme til det bare er litt vann igjen i bunnen (ca 2-3 cm).

Det tar 10-12 minutter.

Skru ned varmen til medium/medium lav.

Ha i brokkoli i små buketter og soltørket tomat.  Bland godt, ha på lokk og damp i 2-3 minutter.

Ha i fløte, en neve revet parmesan og kyllingbitene. Bland godt, og la alt bli gjennomvarmt.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Middag!!

 

#pastagryte #pastamedkyllingogsoltørkettomat #grytemat #middag #hverdagsmat #hverdagsmiddag #middagstips #oppskrift
 
 
 
 

 

 

Print

4 kommentarer
  • Michelle 15.04.2015 kl.12:18

    Skal fløten og kyllingen oppi vannet sammen med pastaen og grønnsakene?
  • Siri Fossing 15.04.2015 kl.15:48

    Michelle: Jepp! Alt i ei gryte.:)
  • 18.10.2017 kl.15:33

    Koker man pastaen på forhånd før man har den i gryta? :)
  • Siri Fossing 18.10.2017 kl.15:49

    Anonym: Nei,pastaen skal kokes sammen løken, kyllingbuljong og ekstra vann.:)