Laks i fraiche chilisaus

Denne enkle fiskeretten med nydelige og rene smaker setter du på bordet på 20 minutter.

Tilbehøret kan være alt fra ris, pasta, potet eller quinoa - ta det du har i skapet eller liker best.

Et grønt innslag kan være f.eks. aspargesbønner (min favoritt), eller brokkolibuketter.

Ellers er det faktisk så enkelt at du steker noen terninger av laks, og når de nærmer seg ferdig surrer du litt creme fraiche og søt chilisaus i panna. Done.



Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20 minutter.

Salma er fiskemiddagenes Ussain Bolt ? det går utrolig fort å lage denne med salmalaks. Men vanlig laks funker også brillefint, det er den standard skinn- og beinfrie varianten jeg har brukt her. Og du kan bruke vanlig creme fraiche eller lett.

Dette trenger du

600 gram laks
1 beger creme fraiche, 3 dl
3 ss søt chilisaus
2 ss smør/plantemargarin
salt
pepper, eventuelt sitronpepper
sitron
aspargesbønner eller brokkoli
pasta, ris eller noe annet

Slik gjør du


Sett på ønsket tilbehør.

Skjær fisken i biter på ca 4 x 4 cm.

Krydre bitene med salt og pepper og sitron (eventuelt sitronpepper).

Brun i smør på middels høy varme i ca 3-4 min på hver side. Salma i bare et minutt, den skal ha en rå kjerne i midten.



Skru ned varmen og la fiskebitene surre i creme fraiche blandet med chilisaus i 2-5 min.



Jeg liker å bruke grønne aspargesbønner, jeg lar de trekke (når de er frosne) et par minutter i kokende vann, før jeg blander de i sausen til slutt.  

Server!    

3 kommentarer
  • stavangerinmyheart 05.03.2017 kl.11:04

    Dette så nydelig ut.... og ikke minst enkelt. Må prøves. Takk for tips:)))
  • 15.08.2017 kl.11:55

    Hvor er den chillisausen kjøpt? :)
  • Siri Fossing 15.08.2017 kl.12:08

    Anonym: Hmm... det husker jeg faktisk ikke helt. Meget mulig den er kjøpt på Lundis her i Tvedestrand. De har endel asiatiske varer. Men alt av søt chilisaus går til denne.:)