Sitrustorsk med grønnsakspilaff

En frisk og syrlig fiskerett med smak av både appelsin, sitron og lime, sammen med en grønnsakspilaff med gulrot og løk.

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.

Pilaffen her lages med ferdigkokt ris. Bruk enten ris fra middagen i går, eller f.eks. en porsjonspose av den kjappe varianten som du koker først. Vi er to voksne og to små. Da holdt den med en pose. Til flere voksne kan du øke til to poser. Bruk ferske fileter, eller skinn- og benfrie fra fryseren som du tiner. Disse må gjerne ha litt lengre tid i stekeovnen.

Dette trenger du

4 torskefileter
1 lime
olivenolje
salt
pepper
1-2 porsjonsposer ris ferdigkokt, det tilsvarer ca 2-3 dl ukokt vanlig ris
1 løk
2-3 gulrøtter, 3 hvis du bruker to poser
2-3 dl grønnsaksbuljong 1 terning + vann, 3 dl vann hvis du bruker to poser ris
1 ss smør
1 sitron
3 dl appelsinjuice,  ren juice uten tilsetningsstoffer
1 ts sukker
1 eggeplomme

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader.

Legg fiskefiletene på doble ark med aluminiumsfolie. Enten en og en, eller ved siden av hverandre i samme pakke.

Ha litt olivenolje på arket først, så fileten. Fordel finrevet skall og saft fra en lime over filetene, ha på salt og pepper og drypp litt olivenolje over.

Pakk godt sammen og stek i ovnen i ca 20 min.

Lag sausen. Kok opp 3 dl appelsinjuice sammen med saften av en sitron og finrevet skall fra samme sitron, pluss 1 ts sukker.

Når sausen har kokt inn og er cirka halvert, rører du inn 1 ss smør og 1 eggeplomme. 

Hakk 1 løk i smått, og ha løk og revet gulrot i en stor kjele på middels varme.

Når løken er blank har du i ris og grønnsaksbuljong.

Røre-koke-stek på middels varme til buljongen er kokt inn. 

Og før du vet ordet av det kan du sette denne freshe, friske og syrlige fiskemiddagen på bordet. 

 

#oppskrift #mat #middag #torsk #fisk #sitrustorsk #grønnsakspilaff

 

Print

4 kommentarer
    1. Skjønte ikke helt dette med sausen. Blander du denne med grønnsaksrisen eller serveres denne ved siden av?

    2. Pw: Hei! Nei, beklager – jeg har aldri vært veldig opptatt av lavkarbo, så hvis du følger et slikt kosthold er antagelig du en bedre ekspert enn meg.:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg