Honninglaks

Penslet med en honningdressing og med et dryss av hasselnøtter, blir denne rosa damen en skikkelig god luksuslaks.

Server med de grønnsakene du liker best, og for eksempel couscous eller ris. Du kan gjerne legge noen grønnsaker i formen sammen med fisken, og bake dem samtidig.

Oppskriften finner du også appen min.

 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk  til middagsbord, 25 minutter.

Bruk laksefilet uten skinn og bein, eller slå på stortromma og kjøp et skikkelig godt stykke med salmalaks. Salma trenger litt kortere tid i ovnen enn opptinte laksefileter.

Dette trenger du

400 gram laksefilet uten skinn og bein
2 ts akasiehonning
2 ts soyasaus
1 ss sesamolje
1 ts spisskummin
3 ss hasselnøtter
ris, couscous, bulgur eller quinoa
grønnsaker ta det du har 

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 175 grader. Bland honning, sesamolje, soyasaus og spisskummin i en bolle. 

Legg fisken i en ildfast form. Pensle laksen med blandingen, og dryss på med knuste hasselnøtter. 

Bak i 20 minutter, eventuelt 15 hvis du bruker salmalaks.


 

Server med ekstra soyasaus ved siden av.

#oppskrift #mat #middag #honninglaks #laks #fisk

8 kommentarer
    1. Honningdressing kan også lages veldig enkelt med like deler sennep og honning. Rør sammen og pensle laksen, og på med nøtter. Veldig godt!

    2. Høres og ser veldig godt ut. Har bare ett lite spørsmål; Må det være sesamolje eller kan jeg bruke solsikkeolje istedet for?

    3. Er det noe annet vi kan bruke istedenfor hasselnøtter? Har en her som ikke tåler det. Tenkte å prøve det til middag:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg