Honninglaks

Penslet med en honningdressing og med et dryss av hasselnøtter, blir denne rosa damen en skikkelig god luksuslaks.

Server med de grønnsakene du liker best, og for eksempel couscous eller ris. Du kan gjerne legge noen grønnsaker i formen sammen med fisken, og bake dem samtidig.

Oppskriften finner du også appen min.

 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk  til middagsbord, 25 minutter.

Bruk laksefilet uten skinn og bein, eller slå på stortromma og kjøp et skikkelig godt stykke med salmalaks. Salma trenger litt kortere tid i ovnen enn opptinte laksefileter.

Dette trenger du

400 gram laksefilet uten skinn og bein
2 ts akasiehonning
2 ts soyasaus
1 ss sesamolje
1 ts spisskummin
3 ss hasselnøtter
ris, couscous, bulgur eller quinoa
grønnsaker ta det du har 

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 175 grader. Bland honning, sesamolje, soyasaus og spisskummin i en bolle. 

Legg fisken i en ildfast form. Pensle laksen med blandingen, og dryss på med knuste hasselnøtter. 

Bak i 20 minutter, eventuelt 15 hvis du bruker salmalaks.


 

Server med ekstra soyasaus ved siden av.

#oppskrift #mat #middag #honninglaks #laks #fisk

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

8 thoughts on “Honninglaks

  1. Honningdressing kan også lages veldig enkelt med like deler sennep og honning. Rør sammen og pensle laksen, og på med nøtter. Veldig godt!

  2. Høres og ser veldig godt ut. Har bare ett lite spørsmål; Må det være sesamolje eller kan jeg bruke solsikkeolje istedet for?

  3. Siw: Sesamolje setter litt smak, solsikkeolje er nok litt mer nøytral. Men jeg tror det blir godt uansett, så det kan du sikkert ta sjansen på.:-)

  4. Er det noe annet vi kan bruke istedenfor hasselnøtter? Har en her som ikke tåler det. Tenkte å prøve det til middag:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top