Pannekaker

På bloggen ligger det en oppskrift på sunne pannekaker som jeg bruker ganske ofte. De pannekakene er litt tykkere og ganske mye mer mettende enn vanlige pannekaker. Med havregryn og fullkorn – og uten sukker. En sikker hverdagsvinner, barna liker de godt også.

Men noen ganger må vi bare klinke til med de klassiske pannekakene, og det er disse som også er bestilt av snart 5-åringen når han om litt skal ha barnebursdag.

Jeg husker en kompis i kollektivet i Oslo for 20 år siden skulle steke pannekaker til oss. I en litt sliten og ganske bulkete stekepanne. Desperasjonen på kjøkkenet vokste da ingen pannekake ville lystre, alt ble bare klabb og babb og noe som lignet mer på eggerøre med pannekakesmak enn noe annet. Sånn hvert kvarter fikk en av oss slengt til oss noe som kunne ligne på en pannekake av en heller amper fyr, antagelig med lavt blodsukker også. Han skal ha mange poeng for initiativet, i hvert fall.      

Jeg vet ikke om det var røra eller stekepanna som ødela prosjektet den gangen, men denne røren fungerer i hvert fall ypperlig, og gir deg 16 stk bløte, saftige og syndige pannekaker.

 

Nok til 16 pannekaker.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, ca 60 minutter. Det inkluderer den halvtimen som røra må stå og svelle. Lag gjerne røra kvelden før, så er det bare å steke i vei neste dag til middag.

Dette trenger du

4 egg
6 ss sukker
9 dl hvetemel
11 dl lettmelk du kan selvfølgelig også bruke soyamelk
1 ts salt
4 ss smør
Plantemargarin til å steke i

Slik gjør du

 

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Hell i melk, pisk godt da også.

Ha i salt, mel og til slutt smeltet smør – og pisk godt inn.

La røra svelle i en halvtime.

 

Sett stekepanna på middels/middels høy varme. Min plate går fra 1-9, jeg steker på sånn 5/6. 

Ha 1 ss plantemargarin i stekepanna på første pannekake. Etter dette trenger du ikke bruke plantemargarin på de andre.

Ha cirka 1 dl røre i panna om gangen. (Hos meg er det en nesten full øse, av den vanlig, store typen.)

Når røra er størknet oppå er det tid for å snu pannekaka. Stek videre et minutt eller så på andre siden også.

Da er det bare å glede seg!

#pannekaker #middag #oppskrift #middagstips #hverdagsmat #hverdagsmiddag #blåbærsyltetøy

 

  

Print

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg