Ris med pølse og paprika

Jeg koker alltid altfor mye ris. En gang vi hadde familieselskap kokte jeg en sånn stor får-i-kål-kjele full av ris, du kunne nesten ikke se at det var tatt av den en gang. Jeg vet ikke hva jeg tenkte på. Kanskje at da blir det i hvert fall nok mat? Blir vi tomme for det andre får de spise ris? Mulig det er der det ligger.

Uansett – Stekt ris er en rett som jeg er glad i, da kan jeg få brukt opp litt rester av ris.

Her kommer en konkurrent til stekt ris. Eller kanskje man heller skal kalle det en utvidelse av repertoaret. Det er fint å ha noen resteretter å bytte på – for jeg kommer neppe til å slutte med denne ris-uvanen min.   

Her er det rett og slett litt stekt middagspølse, paprika, løk og hvitløk som for boltre seg med gårsdagens ris. Sammen med litt kyllingbuljong – og mais om du vil. Lettvint, raskt og populært. Så slipper du dårlig samvittighet for å kaste risen i tillegg. Trenger man egentlig mer da? Nei. Kanskje litt persille. 

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20 minutter.

Dette trenger du

Ferdigkokt ris, 4 porsjoner (her har jeg brukt cirka 8 del ferdigkokt ris)    
1 pk middagspølse, f.eks. 300 gram
1 paprika
1 liten boks mais
1 liten løk
1 hvitløksfedd
2 dl kyllingbuljong
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
persille

Slik gjør du

Stek pølser i biter. Det tar gjerne 5-10 minutter på middels varme. Varm samtidig opp 2 dl vann til kyllingbuljong. Jeg bruker 1/2 terning.

Ta de ferdigstekte pølsebitene ut av stekepanna, og surr  løk, hvitløk og paprika i biter. i 3-5 minutter til løken begynner å bli myk.

Bland alt sammen i en romslig gryte – eller i stekepanna hvis du får plass. Både pølser, de stekte grønnsakene, ris, buljong og krydder. Plus mais om du vil.

Ser ikke dette godt ut?

 

#restemat #ris #middagspølse #hverdagsmat #hverdagsmiddag  

 

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

3 thoughts on “Ris med pølse og paprika

  1. Hei Siri!
    Jeg tror ikke du er alene om å koke aaaaalt for mye ris. Jeg fryser ned rester av ris, spaghetti, makaroni etc i små plastposer. Når vi skal ha suppe til middag er det bare å ta opp en pose og dumpe oppi. Jeg har sluppet frosne klumper oppi, men litt tining først er greit. Pakk risen flat i poser til frysing, så tar lite plass og tiner raskt.
    Jeg er ofte innom bloggen din, den gir litt påfyll på inspirasjonsfronten. Dessuten er det så bra at du bruker mye grønnsaker i maten! Takk skal du ha:-)

  2. Birgitte: Så smart tips! Alltid en god følelse når rester kan få bein å gå på i en annen rett. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Ha en finfin dag.:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top