… og fetaost og soltørket tomat. Og litt sitron og hvitløk. Og namnam, det smaker deilig, gitt.
Denne salaten har jeg servert til mange etter hvert, og det har vært mye, fornøyd og høylytt smatting rundt bordet.
Salaten er såpass mektig at du godt kan lage den som et alternativ til middag også. Selv min far på over 70 år syns dette var god middagsmat.
Nok til 4.
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20 minutter.
Dette trenger du
250 gram tørr Couscous
3 dl vann
100 gram soltørket tomat finhakket og gjerne fra olje i glass
1 fedd hvitløk
1 sitron (du trenger 1 ss saft og 1 og 1/2 ts revet, gult skall)
1 ts salt
1 ts pepper
1 avocado
2 kyllingfileter, eventuelt kjøtt du plukker fra ferdiggrillet kylling
200 gram fetaost i terninger, fra pakke eller fra olje i glass
dressing
1 beger lettrømme
soltørket tomat, eller ketchup og sukker (se forklaring i oppskriften)
Ha couscousen i en bolle, hell over 3 dl kokende vann og 1/2 ts grovt eller vanlig salt. La trekke i 5 minutter.
Etter 5 minutter bruker du en gaffel slik at couscousen løsner og ikke blir liggende i klumper.
Bland sitronsaft, revet sitronskall (bare det gule), hvitløk, salt, pepper og soltørket tomat i en liten bolle. Vend det inn i couscousen.
Stek kylling i biter, og bland dette, avocado og terninger av fetaost i salaten. Det funker både med naturell fetaost, eller de terningene du får i krydret olje. Du kan også skippe fetaosten hvis du vil ha en litt sunnere salat.
Dressingen til denne er 1 beger lettrømme blandet med litt mer soltørket tomat (f.eks. 1 ss).
Men jeg liker å heller lage min mors enkle rømmedressing; 1 beger lettrømme, 1 ss ketchup og 1 ts sukker.
Server i hvert fall gjerne med en form for rømme – og kanskje noe godt brød.
#couscous #couscoussalat #salat #kyllingsalat #fetaost #avocado #oppskrift #middag #mat #soltørkettomat
Kom tilfeldigvis bort i bloggen din fordi jeg googlet couscoussalat med kylling. Nam-nam, så godt!!! Ser ut som om du har mange bra oppskrifter. I dag skal jeg teste fransk fiskepai. Hilsen Lise
Lise: Åh, den er så god! Nå fikk jeg lyst på couscoussalat selv.:) Håper du finner masse annet du liker også. Ha en fin dag!
Hei! Kan denne fint stå i kjøleskapet ferdig blandet til dagen etter? 🙂
Christine: ikke avokadoen. Den blir brun. Men det andre kan du gjøre ferdig.:)