Jeg er ikke noe glad i julegløggen vi bruker å servere her i Norge. Jeg syns det er noe klissete greier.
Men franskmennene vet hva de driver med. De har selvsagt Vin Chaud = varm vin. Det kommer til å bli fast innslag på min julemeny. Sammen med pepperkaker med blåmuggost, som faktisk er så avhengighetsskapende at jeg antagelig må på rehab i januar.
Oppskriften på denne Vin Chaud’en har jeg rappet fra den eminente bloggen til Helle Valebrokk – nemlig Helleskitchen. (Sjekk også ut hennes morsomme julekalender – 24 måter å lage ribbe på.;-))
Vin chaud kan du også lage i en alkoholfri variant, med en god eplejuice.
Fra kjøkkenbenk til julemunn, ca 30 minutter.
En flaske vin/eplejuice bør holde til 4-5 personer
Dette trenger du
1 flaske tørr hvitvin (spør etter noe billig, du skal tulle den til med andre smaker uansett) eller en flaske god eplejuice
3 dl vann
50 gram sukker, brunt eller hvitt (eller litt mer, smak deg til når den er ferdig om du trenger litt til)
5 stjerneanis
1 kanelstang
finrevet skall fra 1 sitron (bare det gule)
Slik gjør du
Varm opp alt på middels varme i en kjele.
Når sukkeret er smeltet lar du det trekke på lav varme i 20 minutter.
I mellomtiden kan du f.eks. smøre litt blåmuggost (jeg bruker gjerne roquefort) på noen pepperkaker.
Hvis du syns den er litt syrlig kan du ha i litt mer sukker, men rundt 50 gram bruker å holde.
NAM!!! Skikkelig godt!
#vinchaud #pepperkaker #varmvin #oppskrift
Hvit gløgg er godt, ja. Har ikke prøvd denne før, men skal nok prøve den i løpet av måneden 🙂
Viagra Generico Principio Ativo [url=http://bmpha.com]cialis effet secondaire levitra comparaison[/url] discount free shipping cheapeast isotretinoin worldwide amex