Digg til julefesten

Jeg er ikke noe glad i julegløggen vi bruker å servere her i Norge. Jeg syns det er noe klissete greier.

Men franskmennene vet hva de driver med. De har selvsagt Vin Chaud = varm vin. Det kommer til å bli fast innslag på min julemeny.  Sammen med pepperkaker med blåmuggost, som faktisk er så avhengighetsskapende at jeg antagelig må på rehab i januar.  

Oppskriften på denne Vin Chaud’en har jeg rappet fra den eminente bloggen til Helle Valebrokk – nemlig Helleskitchen. (Sjekk også ut hennes morsomme julekalender – 24 måter å lage ribbe på.;-)) 

Vin chaud kan du også lage i en alkoholfri variant, med en god eplejuice. 

Fra kjøkkenbenk til julemunn, ca 30 minutter.

En flaske vin/eplejuice bør holde til 4-5 personer   

Dette trenger du

1 flaske tørr hvitvin (spør etter noe billig, du skal tulle den til med andre smaker uansett) eller en flaske god eplejuice
3 dl vann
50 gram sukker, brunt eller hvitt (eller litt mer, smak deg til når den er ferdig om du trenger litt til) 
5 stjerneanis
1 kanelstang
finrevet skall fra 1 sitron (bare det gule)

Slik gjør du


Varm opp alt på middels varme i en kjele.

Når sukkeret er smeltet lar du det trekke på lav varme i 20 minutter. 

I mellomtiden kan du f.eks. smøre litt blåmuggost (jeg bruker gjerne roquefort) på noen pepperkaker.

Hvis du syns den er litt syrlig kan du ha i litt mer sukker, men rundt 50 gram bruker å holde.

NAM!!! Skikkelig godt!

#vinchaud #pepperkaker #varmvin #oppskrift

 

Print

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg