Gul Pesto

Jeg er veldig begeistret for pesto. Spesielt den mest kjente – den grønne. Men også den røde, som egentlig bare er den grønne pluss soltørket tomat.

I helgen ble jeg introdusert for en ny pesto – den gule. Den kom i et lite glass fra produsenten Helios, og bestod av veldig mye gresskar, ganske mye cashewnøtter, litt gulrot, paprika og en haug med forskjellige kryddere.

Supergodt på litt salte kjeks! Vi var fem rundt bordet, og fire av oss likte denne veldig godt.

Butikkene her i Norge bugner ikke akkurat av gresskar året rundt, så da jeg ville prøve meg på min egen versjon, ble gresskar til gulrot.

Det er mange krydder her, men mangler du ett eller to i skapet ville jeg bare blåst i det. Ta de du har.

Nok til et stort glass.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord 30 minutter.

Alt det tørre krydderet skal være en knivsodd – altså ikke så mye. (Omtrent det du får opp på tuppen av en vanlig kniv.)

Dette trenger du

2 vanlige gulrøtter, eller 3 små
2 ss olivenolje, eller matolje
ca 100 gram cashewnøtter, usaltede
salt
pepper
sitron
balsamicoddik

krydder
karri
spisskummin
koriander
gurkemeie
sennepspulver 
paprikapulver
ingefær
timian
chili 
 

Slik gjør du

Skrell, skjær i biter og kok gulroten mør i ca 20 minutter.  

Ha gulrot, cashwnøtter og olje  i stavmikser sammen med alt det krydderet du har på lista. Bruk så mye olje at du syns konsistensen blir bra, pluss salt og pepper.

Tilslutt smaker du til med sitron og balsamicoeddik. Begynn med 1 ts av hvert, og ha i mer hvis du vil.

Pestoen er super som tilbehør til f.eks. tapas, men passer også godt å blande med pasta. Siden gulrot er en litt søt grønnsak, passer det godt med litt friske sherrytomater og revet parmesan til.

 

#pesto #gulpesto #gulrotpesto #cashewnøtter #tapas #pastamedpesto #tilbehør #middag #pasta

 

  
 

 

  

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

3 thoughts on “Gul Pesto

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top