Torsk i tomatsaus

Det enkle er ofte det beste, heter det hos Rema 1000 – og mange andre steder. Og det stemmer jo. Som i denne retten for eksempel.

Oppskriften plukket jeg opp fra Ørjan Johannessen, en kokk fra Austevoll i Hordaland. Han ble årets vinner av den franske uoffisielle VM-konkurransen i kokkekunst – Bocuse d’Or. Jeg regner med at det de laget der var litt mer kompliserte saker enn dette. Men for min del kunne dette vært en vinner i en hvilken som helst matkonkurranse.

I DN for en tid tilbake var det et intervju med Ørjan (og litt med faren hans), hvor de delte sin glede over å fiske torsk, og deretter delte noen av favorittoppskriftene sine med torsk. Denne fattet min interesse, rett og slett fordi den er bacalao-inspirert. Jeg syns bacalo er utrolig godt. Men denne torskeretten er nesten enda bedre!

Også så enkelt! Også så godt! Også så rask å lage! Sa jeg at det er utrolig godt??

Lag og spis. Takk, Ørjan. Og grattis.:)

Nok til 4. (I utgangspunktet, hvert fall. Cowboyen og jeg spiste opp alt sammen selv vi.:)) 

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 45 minutter.

Dette trenger du

500-600 gram torsk
1 dl olivenolje
4 sjalottløk
4 hvitløksfedd
1 kvast rosmarin
1 rød chili
1 ss tomatpure
1 boks hakket tomat, 400 ml
12 sorte oliven (jeg skippet oliven, er ikke så stor fan)
12 mandelpoteter eller andre små partypoteter som kan spises med skallet på 
salt
pepper
1/2 potte basilikum

Slik gjør du

Sett på potetene. Når de er ferdigkokt kan du dele dem i to – eller i skiver. Litt avhengig av hvor store de er og hva du foretrekker.


 

I mellomtiden kan du ha olivenolje i en stor kjele og surre finhakket sjalottløk, hvitløk, rosmarin og chili (fjern frøene inni først) på lav varme i 8-10 minutter.

Ha i tomatpure og småputre et par minutter til, før du har i hakket tomat (og eventuelt stenfrie oliven) og putrer i 5 minutter til.

Ha de ferdigkokte potetene i sausen, og salte og pepre etter smak.

Så legger du fisken i så store stykker du vil ha den på toppen av sausen, og lar den trekke i 5-10 minutter med lokket på til fisken flaker seg og er gjennomtrukket. Den skal ikke koke, bare trekke.

Server med masse fersk basilikum.

AIAIAI!!:)

 

 

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

3 thoughts on “Torsk i tomatsaus

  1. Canine Cephalexin Dose Trouver Du Viagra Paris [url=http://cialviag.com]cialis[/url] Acheter Du Cytotec Sur Internet Keflex And Constipation

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top