Pekingand er en klassisk kinesisk rett som jeg antagelig aldri kommer til å lage. Du trenger for det første en hel and. Og anden skal blant annet pensles og henges til tørk natten over. Jeg faller av lasset allerede ved det faktum at du trenger en hel and. Ain’t gonna happen.
Men disse wrapsene kan jeg lage hundre ganger til. Så digge! På 20 minutter! Med helt vanlige andebryst.
And er ikke spesielt billig her til lands, så hvis du skal harryhandle i et av våre naboland, kan du fint skrive dette opp på lista.
Jeg har tenkt å prøve samme oppskrift med kylling også, regner med at det smaker fortreffelig. Men da blir det jo litt feil å bruke peking som navn på retten.:)
Oppskriften finner du selvsagt også på min supre matapp – en app som er designet for å redde dagen. I hvert fall når det kommer til hva-skal-vi-ha-til-middag-grublingen.
Nok til 4 wraps
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20-25 minutter
Dette trenger du
2 andebryst ca 200 gram per bryst, riv av skinnet
2 ts mørk soyasaus
1 dl hoisinsaus, det finner du i eksotiskhylla i butikker med godt utvalg
1/2 ts revet appelsinskall
2 ss appelsinsaft
2 ts chilisaus, f.eks. Heinz chilisaus
4 hvetetortillas, store
1/2 agurk
2 stilker vårløk
sesamfrø
Slik gjør du
Sett på stekeovnen til tortillaene. Følg anvisning på pakken.
Skjær andekjøttet i små strimler, og bland det godt med soyasausen.
Stek på medium-høy varme i olje i 2-3 minutter på hver side, og etterstek på medium-lav varme i 2-3 minutter på hver side eller til de er gjennomstekt.
Bland sammen hoisinsaus, chilisaus, appelsinskall og appelsinsaft i en bolle.
Skrell den halve agurken, og del den i to. Fjern den myke kjernen med en teskje. Skjær agurken i så tynne strimler som du klarer.
Skjær også vårløken i så tynne strimler som du klarer. Blir strimlene for tykke blir det vanskelig å spise dem.
Ha et par-tre teskjeer saus på en varm hvetetortilla, noen strimler med vårløk og agurk, noen biter av kjøttet og litt sesamfrø før du ruller de sammen.
Server gjerne med en grønn salat hvor du bruker resten av appelsinbitene, agurk og vårløk – og skviser appelsinsaft over.
Hurra! Dette er godt!!
#pekingand #raskpekingand #pekingwrap #and #tortillas #middag #kinesiskmat #appelsin #hoisinsaus #hoisin
det så utrolig godt ut da! 😀 håper du får en fantastisk helg! <3 klem
Kristi Pedersen: Ja, veldig godt og veldig enkelt! God helg til deg også.:)
Så utrolig godt ut:) Vi skal ha noe av det samme i kveld:)
JuliaSofie: Håper det smakte!:)
Ja det smakte helt fantatisk:)
Amoxicillin Dosage 32 Bs [url=http://gaprap.com]viagra online prescription[/url] Synthroid Gnc Cialis Ruckenschmerzen