Ukemeny 22 – 2015.

Uken vi har lagt bak oss har vært den mest sommerlige på lenge her i sør, men i morgen er det mandag, og på tirsdag kommer ruskeværet. Sier de foreløpig i hvert fall. Sol eller regn – middag må det på bordet hver dag uansett.

Her er ukens menyforslag – enten du trenger en ukeplan eller bare litt inspirasjon:

Mandagens rett er en karibisk ris, kokt inn med koksmelk, chili og hvitløk. Den kan brukes som en vegetarrett eller kombineres med noe stekt kjøtt. Saftig og spicy, og en fin start på uka.

Tirsdagens pasta med laks er veldig populær på bloggen. Laks, forvellet agurk og litt creme fraiche. Deilige, rene smaker!

På onsdag er det en superenkel og lettvint svinegryte som du lager på utrolig kort tid. Strimlet svinekjøtt, krydder, soyasaus og en pose med frossen lapskausblanding. Veldig smart og god hverdagsmat.

Torsdag er det en pastarett igjen – men denne gangen med soltørket tomat, brokkoli og kylling. Veldig god, og veldig smaksrik! Kylling kan veldig fort bli litt kjedelig kjøtt syns jeg – men ikke her.:)

Fredag er tid for himmelsk fiskesuppe. Suppen er i utgangspunktet fiskebuljong og tradisjonelle grønnsaker, men ved å surre en krydderpasta av rødløk, chili, sitron og timian i smør først, får du en deilig suppe med masse smak. Fisketypene med eller uten reker velger du selv.

 

Alle rettene kan du også finne på min matapp. Appen kan brukes som kokebok, du kan lage handleliste og du kan favorittmarkere og spare på de rettene du liker best. Du kan også velge mellom 150 andre hverdagsretter hvis ingen av disse frister.    

Handlelisten ligger som vanlig nederst i innlegget.

Ha en strålende uke!

Mandag – Karibisk ris

Tirsdag – Pasta med laks


 

Onsdag – Lettvint svinegryte


 

Torsdag – Pastagryte med kylling og soltørket tomat 


 

Fredag – Himmelsk fiskesuppe


 

Handleliste

Fisk og kjøtt

300-400 gram strimlet svinekjøtt
2-3 kyllingfilet eller bryst, tilsammen ca 400-500 gram
300-500 gram laks
400-600 gram fisk/reker til fiskesuppe

Frukt og grønt

2 løk
2 røde chili
7 fedd hvitløk
timian
1 agurk
1 brkkoli
1 sitron (saft til pastagryte og skall til fiskesuppe)
1 rødløk
4 poteter
2 gulrøtter
1 purre

Dagligvarer

1 boks kidneybønner, 400 gram
1 boks kokosmelk, 400 ml
2 beger creme fraiche a 3 dl (du trenger 1 beger + et par spiseskjeer)
1 pose frossen lapskausblanding
500 gram lang pasta
500 gram kort pasta
100 gram soltørket tomat i olje
2 kartonger matfløte a 2,5-3 dl

Dette har du kanskje fra før?

400 gram middagsris
hønsebuljong
grønnsaksbuljong
fiskebuljong
matolje
olivenolje
smør/plantemargarin
sitronpepper
1/2 dl lettmelk
ingefær
hvetemel (du trenger 1 ss)
soyasaus
parmesan
 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

4 thoughts on “Ukemeny 22 – 2015.

  1. Herregud for en matblogg! Ble rett og slett skikkelig sulten og inspirert til å lage mat! Stå på! elsker konseptet med at du lager “ukesmenyer”. Helt genialt for studenter og familier som ikke vet hva de skal lage til middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top