Ukemeny 22 – 2015.

Uken vi har lagt bak oss har vært den mest sommerlige på lenge her i sør, men i morgen er det mandag, og på tirsdag kommer ruskeværet. Sier de foreløpig i hvert fall. Sol eller regn – middag må det på bordet hver dag uansett.

Her er ukens menyforslag – enten du trenger en ukeplan eller bare litt inspirasjon:

Mandagens rett er en karibisk ris, kokt inn med koksmelk, chili og hvitløk. Den kan brukes som en vegetarrett eller kombineres med noe stekt kjøtt. Saftig og spicy, og en fin start på uka.

Tirsdagens pasta med laks er veldig populær på bloggen. Laks, forvellet agurk og litt creme fraiche. Deilige, rene smaker!

På onsdag er det en superenkel og lettvint svinegryte som du lager på utrolig kort tid. Strimlet svinekjøtt, krydder, soyasaus og en pose med frossen lapskausblanding. Veldig smart og god hverdagsmat.

Torsdag er det en pastarett igjen – men denne gangen med soltørket tomat, brokkoli og kylling. Veldig god, og veldig smaksrik! Kylling kan veldig fort bli litt kjedelig kjøtt syns jeg – men ikke her.:)

Fredag er tid for himmelsk fiskesuppe. Suppen er i utgangspunktet fiskebuljong og tradisjonelle grønnsaker, men ved å surre en krydderpasta av rødløk, chili, sitron og timian i smør først, får du en deilig suppe med masse smak. Fisketypene med eller uten reker velger du selv.

 

Alle rettene kan du også finne på min matapp. Appen kan brukes som kokebok, du kan lage handleliste og du kan favorittmarkere og spare på de rettene du liker best. Du kan også velge mellom 150 andre hverdagsretter hvis ingen av disse frister.    

Handlelisten ligger som vanlig nederst i innlegget.

Ha en strålende uke!

Mandag – Karibisk ris

Tirsdag – Pasta med laks


 

Onsdag – Lettvint svinegryte


 

Torsdag – Pastagryte med kylling og soltørket tomat 


 

Fredag – Himmelsk fiskesuppe


 

Handleliste

Fisk og kjøtt

300-400 gram strimlet svinekjøtt
2-3 kyllingfilet eller bryst, tilsammen ca 400-500 gram
300-500 gram laks
400-600 gram fisk/reker til fiskesuppe

Frukt og grønt

2 løk
2 røde chili
7 fedd hvitløk
timian
1 agurk
1 brkkoli
1 sitron (saft til pastagryte og skall til fiskesuppe)
1 rødløk
4 poteter
2 gulrøtter
1 purre

Dagligvarer

1 boks kidneybønner, 400 gram
1 boks kokosmelk, 400 ml
2 beger creme fraiche a 3 dl (du trenger 1 beger + et par spiseskjeer)
1 pose frossen lapskausblanding
500 gram lang pasta
500 gram kort pasta
100 gram soltørket tomat i olje
2 kartonger matfløte a 2,5-3 dl

Dette har du kanskje fra før?

400 gram middagsris
hønsebuljong
grønnsaksbuljong
fiskebuljong
matolje
olivenolje
smør/plantemargarin
sitronpepper
1/2 dl lettmelk
ingefær
hvetemel (du trenger 1 ss)
soyasaus
parmesan
 

4 kommentarer
    1. Herregud for en matblogg! Ble rett og slett skikkelig sulten og inspirert til å lage mat! Stå på! elsker konseptet med at du lager “ukesmenyer”. Helt genialt for studenter og familier som ikke vet hva de skal lage til middag!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg