Rød kylling

Ketchup er en både elsket og utskjelt saus, men de fleste har nok en flaske stående i skapet.

Klassikeren er å bruke den på pølser, burgere og grillmat, men jeg har vokst opp med en mor som brukte den som smakstilsetning i andre sauser i tillegg. To av mine barndomsfavoritter; Fløtepudding i falsk rekesaus og Svinegryte med fløte og løk har ketchup som den X-faktoren som gjør susen i sausen.

En variant av denne kyllingretten dukket opp på New York Times sine matsider, og gjorde meg såpass nysgjerrig at jeg måtte teste det ut. Og visst funker det! Ketchup’en kokes inn til smaken blir dypere og mer karamellisert, og dette er en kylling & risrett jeg kommer til å lage flere ganger. 

Jeg valgte meg en litt mer eksklusiv ketchuptype denne første gangen, men jeg tror rett og slett jeg går for Idun med mindre sukker i neste omgang. Den har skåret høyt både på innhold og på smakstester (blindtest) de siste årene  – så ingen grunn til å ikke prøve det, tenker jeg.

Dette blir en deilig, sticky asiatiskinspirert middag som de fleste liker.

Rød kylling finner du selvsagt også på min matapp – din middagshjelper.

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20-30 minutter, litt avhengig av ristype. 

Dette trenger du

600 gram kyllingfilet
1 dl hvetemel eller litt mer
4 ss nøytral olje til steking
salt og pepper
2 hvitløksfedd
1/4 ts kajennepepper
2 1/2 dl ketchup
vårløk eller noe annet grønt
ris

Slik gjør du

Sett på ris. 

Klipp/skjær kyllingen i spisevennlige biter. Vend dem godt i hvetemelet.

Stek kyllingbitene på middels høy varme til de er godt brunet på alle sider. Salte og pepre litt.

Ta de ut av stekepanna.

Surr finhakket hvitløk og kajennepepper et minutt eller så på middels varme. 

Ha i ketchupen. La den putre i stekepanna til den blir litt mørkere i fargen. Det tar bare noen få minutter.

Ha kyllingen tilbake i sausen og la alt bli gjennomvarmt.

Surr gjerne litt skivet vårløk i en liten gryte og server sammen med kyllingen – eller noe annet grønt du har lyst på.

Sticky, red chicken. Som det heter på svensk.

Eeasypeasy!

#kylling #rødkylling #ketchup #stickyredchicken #chickenstirfry #middag #middagstips #hverdagsmat #hverdagsmiddag

 

 

 

   

 

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

3 thoughts on “Rød kylling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top