Fajitas

Jeg er skikkelig glad i TexMex-mat. Den har til og med fått en egen kategori her på bloggen. Og i min bok finnes det helt grei TexMex, også finnes det skikkelig bra TexMex.

Tacoen vi ofte lager på fredager her til lands, synes jeg går under første kategori. Spesielt hvis alle ingrediensene kommer fra TexMexhylla i butikken. Jeg har ingenting i mot et slikt måltid – men hvis du “walk the extra mile” som det heter på fjongt, så kan du lage et skikkelig bra måltid som dette. Og det er opp minst et par divisjoner, spør du meg.

Fajitas med strimlet, godt krydret kjøtt og grønnsaker, hjemmelaget salsa, og hjemmelaget guacamole. Vanskelig er det heller ikke. Men det tar litt lenger tid en ferdigpakka, det gjør det. Men ikke mye!

Du må surre litt kjøtt, du må surre litt grønnsaker, og fajitasene må stå 10 minutter i ovnen. Salsa lager du på 15 minutter, Guacamole tar bare 5 minutter. Det er deilig med ris ved siden av også.

Bare prøv – dette er kjempegodt!

(Skikkelig flinke folk ville sikkert bakt tortillas selv også – men der går grensen for meg.)

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord,  30-40 minutter.

Dette trenger du

300-400 gram strimlet kjøtt av okse, svin eller kylling
1 løk, hakket
1 gul paprika, finhakket
1 rød paprika, finhakket
1/2 squash, hakket
revet ost
jalapenos
1 ts salt
1 ts pepper
1-2 ts paprikapulver
1-2 ts malt spisskummin
salsa
guacamole
tortillas, jo større jo bedre
ris

Slik gjør du

Sett på ris, og sett stekeovnen på 200 grader.

Stek kjøttet i stekepanna på middels høy varme med paprikapulver, spisskummin, salt og pepper. Vær litt raus med paprikapulver og spisskummin, så kjøttet er godt krydret.

Ta ut kjøttet av panna og sett til side.

Blank alle de finhakkede grønnsakene sammen i panna også. Løk, paprika og squash.

Lag en stripe med fyll i midten av tortillaen.

Først litt kjøtt, så litt grønnsaker.

Topp det med et par jalapenos, noe revet ost og litt salsa.

Rull en gang, brett sidene inn og rull igjen. Legg de tett i tett i en form, så fyllet blir i lefsa underveis i stekingen.

Stek på 200 grader i 10 minutter.

Server med ris, salsa og guacamole. Er det kjøtt, grønnsaker, ost, jalapenos og andre ting til overs etter du laget tortillaene, kan du servere dette også i skåler ved siden av.

#texmex #fajitas #spicymat #fredagskos #helgekos #guacamole #salsa #torillas #jalapenos

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg