Sylta grønnsaker

Etter den vellykkede sommerforelskelsen med sylta rødløk er veien kort til å sylte andre ting også. Som f.eks. dette enkle og deilige tilbehøret – syltet gulrot og pastinakk.

Det går fint å bruke til all slags kjøtt, for eksempel er det som skapt til en god Biff Stroganoff.

   

Nok til et romslig Norgesglass

Fra kjøkkenbenk til glass, 10-15 minutter + avkjøling.

Dette trenger du

6 gulrøtter
2 pastinakk
3 dl vann
1 dl eplecidereddik
2 ss sukker
2 ts salt
 

Slik gjør du

Skrell gulrot og pastinakk.

Bruk skreller en eller en ostehøvel og lag tynne strimler av grønnsakene.

Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kjele.

Legg i grønnsaksstrimler når sukker og salt har løst seg opp.

Kok strimlene et par minutter og trekk kjelen av platen.

Avkjøl.

Server!

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

2 thoughts on “Sylta grønnsaker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top