Enkel kylling og mos

Dette er en hverdagsredning for alle med små i huset.

Mange har store ambisjoner for barnas matvaner når de blir foreldre. De skal få barn som til forveksling ligner franske barn, som mesker seg med spennende smaker og retter som froskelår (?) og blåmuggost.

Men svært mange ender som som vi har gjort i vårt hjem. Med barn som helst vil ha PPP-mat. Pannekaker, pasta eller pølse. Og de blir slett ikke de sushi-elskende foodiene vi hadde håpet på. (Og de få unntakene man finner der ute kan du lete deg frem til på facebook. For selv disse foreldrene vet at dette er sjelden kost, så de er ganske påpasselige med å poste et bilde av de liksom-franske barna in action ved bordet.;-)) 

Dette er en rett for hverdagsmenneskene der ute. De med dårlig tid, og med PPP-barn. Trøst dere med at det er oss det er flest av.;-)

PPP-barn liker heldigvis et par ting til (om ikke starter på P). Nemlig grøt og kylling.

Dette er en superenkel middag hvor du koker kyllinglår eller kyllingklubber før de får seg en rask runde under grillen i ovnen. Så serverer du kyllingen sammen  med en mos laget på en pose lapskausblanding. Stort enklere blir det ikke. 

   

(Persillen er selvsagt til ære for bloggen min. Mine barn vil ikke ha den på sin mos.)

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, under 30 minutter.

Dette trenger du

Kyllinglår eller kyllingklubber. Frosne eller tinte.
En pose frossen grønnsaker/lapskausblanding
litt smør
litt melk
salt og pepper

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader med grill.

Kok opp vann til kyllingen og vann til lapskausblandingen. 

4-6 rå kyllinglår kokes i 15 minutter. (20-30 min hvis de er frosne) Tinte klubber kokes i 10 minutter, 15-20 minutter hvis de er frosne.
Lapskausblandingen kokes i  5 minutter.

Når kyllingene er ferdigkokt, pensler du med smør og har på litt salt og pepper.

Grill dem raskt øverst i ovnen i 3-5 minutter. Snu dem halvveis i grillingen.   

Grønnsakene moser du med melk, smør, salt og pepper.

Da er det middag! 

    1. Hei Siri! Jeg må bare få si at takket være deg både klarer jeg OG har begynt å like – å lage middag igjen med 3 smårollinger rundt beina! Familien er kjempefornøyde med middagene og jeg føler meg som supermamma!😁😁 Tusen takk!😃

    2. Karina: Nå ble jeg glad helt ned skoa. Det var en innmari hyggelig tilbakemelding å få – da håper jeg du fortsetter å finne gode tips og matretter på bloggen min.:) hilsen Siri

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg