Ostesmørbrød – Croque Monsieur

Dette er alle ostesmørbrøds far. Og perfekt kosemat i kulden!

Ofte har jeg ambisjoner i helgen om å lage en skikkelig god middag til cowboyen og meg, som vi skal nyte i stillhet etter at barna er lagt – bare avbrutt av passende kjærlighetserklæringer. Ved det pent dekket spisestuebord, med Tv’en avslått.

Det skjer ikke så ofte, gitt.

Som regel ender vi opp med ostesmørbrød. I sofaen. Men vi koser oss likevel.:) 

For ostesmørbrød er heldigvis godt! Og gidder du bruke 5-10 minutter ekstra og lage en Croque Monsieur – er det fantastisk godt!

I utgangspunktet skal denne franske lille godsaken være med god loff, hvit saus og gryuereost. Jeg liker å ta med litt god skinke også.

Får du ikke tak i Gryuere-ost (de har det gjerne i ostedisken på f.eks Meny), kan du bruke en annen gul ost som du liker.

For en skikkelig luksusversjon kan du smøre på litt pesto også. Bedre blir det ikke!

Fra kjøkkenbenk til salongbord, ca 20 minutter. 10 minutter forberedelser, 10 minutter i ovnen.

Dette trenger du

2 ss smør/plantemargarin
2 ss hvetemel
2 dl melk
1/2 – 1 ss dijonsennep
salt og pepper
god loff
noe skinke hvis du vil, f.eks. serrano e.l.
gryuere-ost eller annen gul ost

Oppskrift på PESTO finner du her. 

Slik gjør du


 

Sett stekeovnen på 200 grader.

Lag hvit saus ved å smelte 2 ss smør/plantemargarin i en liten kjele på middels lav varme. Så fort smøret er smeltet, har du i hvetemelet og pisker kraftig til en fin gul grøt. Spe på med litt og litt av melken etter hvert som det tykner. Pisk veldig ofte. Hvis du syns det er vanskelig å lage hvit saus, kan du varme opp melken før du sper den i sausen. Da klumper det seg ikke så lett.

Ha i dijonsennep og salt og pepper. La stå et par minutter mens du stadig pisker.

Smør så saus på loffskiver.

Legg på skinke og ost, og stek i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter – til osten er smeltet og begynner å boble litt.

Og kanskje pesto??
 

Da er det bare å sette seg foran Tv’en å dyrke kjærligheten.

#ostesmørbrød #croquemonsieur #gryuere #smårett #oppskrift #kosemat #helgemat

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg