Ukemeny med innslag av høytid – pluss handleliste

Nå begynner høytidsdagene virkelig å melde sin ankomst, noe jeg har prøvd å ta hensyn til i dette forslaget til ukemeny.

Torsdag er en fridag, så der har jeg lagt opp til en litt bedre middag, som likevel er lett å lage – og utrolig god! Kylling i rødvin er en enkel utgave av den franske klassikeren Coq au vin.

På fredag har jeg foreslått pitapizza, lynrask og god fredagsmat når helgen forhåpentligvis skal nytes utendørs. Kjekt å kunne bruke tiden på å stryke bunadsskjorter eller den slags i stedet.

Alle disse rettene finner du også på den smarte matappen min – en god hjelper når du skal i butikken og handle på ettermiddagen.

Handlelisten for denne ukemenyen finner du nederst i innlegget.

 

Menyforslag

 

Mandag –   Krabbe- og nudelwwok

Tirsdag – Spagetti alla carbonara

Onsdag – Middelhavstorsk

Torsdag – Kylling i rødvin

Fredag – Pitapizza

 

Mandag – Krabbe- og nudelwwok 

 Tirsdag – Spagetti alla carbonara

Onsdag – Middelhavstorsk 

 Torsdag – Kylling i rødvin

Fredag – Pitapizza 

 

Handleliste

 

Fisk og kjøtt

300-350 gram bacon
4 torskefilet uten skinn og bein, 400-500 gram
600 gram kylling, kyllingfileter eller f.eks. noen fine, feite økologiske kyllingbryst  

Frukt og kjøtt

hvitløk
hodekål (trenger ca 1/3 av en vanlig hodekål)
gulrøtter (trenger 2)
1 bunt vårløk
1 paprika
sherrytomater
1 stor tomat
1 sitron
5-10 sjalottløk
250 gram sjampinjonger
persille

Dagligvarer

500-600 gram spagetti
4 egg
parmesan
1 boks crabsticks, ca 150-200 gram
1 pk nudler, vanlig eller fullkorn
pitabrød
tomatsaus
revet gulost
200 gram fetaost

Dette har du kanskje fra før?

salt og pepper
sesamolje
soyasaus
skinke
olivenolje
matolje f.eks. vitaolje eller rapsolje
2 brødskiver
tørket persille
tørket basilikum
ris eller potet(mos) til 2 middager
3 dl rødvin
2 ss hvetemel
grønnsaksbuljong
1 laurbærblad
15 gram mørk sjokolade 70 % kakaoinnhold
matolje

 

#ukemeny #handleliste #ukemenymedhandleliste #hverdagsmat #hverdagsmiddager #middagstips

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top