4-dagers ukemeny etter påske

Jeg husker veldig godt disse ukene fra skolen. Etter en lang og deilig ferie kom en kort  skoleuke – så var det plutselig helg igjen. Jeg elsket disse korte skoleukene! Ikke det at jeg ikke var glad i å gå på skolen, men jeg var nok aller mest glad i å ha fri.

Nå er overgangen av en annen type, for eksempel har det for mange vært en ferie med lange, gode og kankje litt dyre middager – og mye ekstra godt til andre måltider også.

Vel – velkommen hverdag. Her får du fire, gode tips til god, sunn og ganske rimelig hverdagsmat. Og hvis du savner det lille ekstra, er det straks helg igjen.:)

Tirsdag  – Sunne pannekaker. Disse er sunnere, mer mettende – og med masse smak. Veldig populære hos store og små.

Onsdag – Lettvint svinegryte. Denne gryta lages på null-komma-svisj, og er perfekt hverdagsmat for travle folk.

Torsdag – Gratinert laks og brokkoli. Dette er av de mest populære lakserettene på bloggen, og det skjønner jeg godt. 

Fredag – Tacosuppe. En tykk og deilig krydret suppe med kjøtt og tomat. Strø over ost, krønsj over noen nachochips – og ha på en klatt rømme.

Nederst i innlegget finner du en handleliste for hele uken.

min matapp finner du disse og 150 andre hverdagsretter. Der kan du prøve lykken, favorittmarkere de faste rettene og lage handleliste som du kan bygge ut med andre varer også. En fin liten hjelpende hånd i hverdagsmaset.

Tirsdag – Sunne pannekaker

Onsdag – Lettvint svinegryte

Torsdag – Gratinert laks og brokkoli

Fredag – Tacosuppe

Handleliste

Fisk og kjøtt

300-400 gram strimlet svinekjøtt
4 laksefileter
300-400 gram karbonadedeig eller kjøttdeig

Frukt og grønt

1 brokkoli
1 rødløk
1 løk
300-500 gram amandinepoteter eller andre små partypoteter
2 fedd hvitløk
1 rød chili

Dagligvarer

1 pose frossen lapskausblanding
soltørket tomat i olje (2 ss)
200-300 gram revet gulost
2 bokser hakket tomat, a 400 ml
1 liten boks mais
1 liten boks tomatpure
1 pose tacokrydder (eller lag selv etter oppskrift i innlegget)
nachochips
lettrømme

Dette har du kanskje fra før?

3-6 dl fullkornsmel (avhengig av hvor mange pannekaker du trenger)
1-2 dl havregryn
1,5 dl lettmelk
4-8 egg
maragrin/planteolje å steke i
tørr ingefær
hvetemel
soyasaus
grønnsaksbuljong
kajennepepper  

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

4 thoughts on “4-dagers ukemeny etter påske

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top