Kyllingwok – Favoritt

Denne wokoppskriften dukket opp på et gratis postkort jeg fant på en av Oslos mange kafeer midt på 90-tallet. Da det fortsatt var vanlig å sende postkort.

Det er vel en av de hverdagsrettene som jeg har brukt hyppigst, og den er fortsatt en favoritt. Jeg tror det er den søte soyasausen sammen med kyllingbuljongen som alt koker i til slutt, som gjør at det blir så innmari godt. Også er det så sunt! Hvis du vil kan du bruke fullkornsnudler, så blir det enda sunnere. Og har du ikke wokpanne, kan du ta det i flere omganger i stekepanna.

Trikset med woking er forberedelsene. Det er her nøkkelen til suksess ligger. Husk at woking går fort, så gjør alt ferdig før du begynner.

Favoritt-kyllingwokretten og andre wokretter – og også andre hverdagsretter – finner du også på matappen min. 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 25 minutter.

Dette trenger du

2 tykke økologiske kyllingfileter a 300 gram, eller 4 vanlige – totalt ca 600 gram
1 fedd hvitløk
1/2 – 1 rød chili
2 ts fersk ingefær
1 brokkoli
2-3 stilker stangselleri eventuelt sukkererter
1 gulrot
2-3 stilker vårløk
2 dl kyllingbuljong 1/2 terning + vann
1 ss søt soyasaus
1 pk nudler 250 gram
salt
pepper
søt chilisaus til servering

Slik gjør du

Kutt chili, hvitløk og ingefær og ha i en liten bolle. (Rens chilien for frøene inni først)

Skjær opp resten av grønnsakene i en stor bolle. I spisevennlige biter.

Og buketter. 

Skjær eller klipp kyllingen i biter også. Sett på vann til nudlene.

Lag ferdig buljongen, gjør ferdig nudlene etter anvisning på pakken og sett frem alle smakstilsetninger som skal brukes FØR du begynner å woke.

Når du woker så må du røre mer eller mindre konstant, og alt skal skje på høy varme.

Nå kan du begynne. Woken skal stå på middels høy varme. Men du kan gjerne ha hvitløk, chili og ingefær i kald olje i den kalde woken, og så sette på varmen. Da svir ikke hvitløken seg så fort. Svidd hvitløk smaker ikkeno’ godt.

Når det begynner å frese litt, kan du ha i kjøttet. Wok til det nesten er gjennomstekt, salte og pepre.

Ta det ut, og ha i grønnsakene. Wok disse et par minutter. Ha kyllingen tilbake sammen med grønnsakene, og ha buljong og søt soyasaus over. Røre-koke-steke i et par minutter til.

Bland nudlene i, eller server hver for seg. Søt chilisaus er veldig godt til dette. God middag!  

#oppskrift #middag #mat #wok #kylling #kyllingwok #nudler

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

2 thoughts on “Kyllingwok – Favoritt

  1. Nydelig! Og så lett å lage etter dine forklaringer:-))
    Du redder hverdagen for en travel småbarnsmor;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top