hits

Mac 'n' cheese med blomkål og salami

Jeg har inntrykk av at millioner av amerikanske barn har vokst opp med denne på middagsbordet. Det er en amerikansk favoritt som i sin opprinnelige form rett og slett består av makaroni og ostesaus. Så finnes det selvfølgelig hundrevis (minst) av ulike varianter og oppskrifter basert på denne igjen.

Dette er en vri laget av Rachael Ray. Hun har et talkshow på TV som er sånn helt passe - men de 10 siste minuttene av programmet er verdt alt sammen. Da lager hun nemlig mat, og hun er full av italiensk matglede. Oj som den dama herjer på kjøkkenet! 

Hun er spesielt opptatt av kjappe og gode hverdagsmiddager, en dame etter mitt hjerte der altså. Og denne retten sklir rett inn i den kategorien. Hennes oppskrift er uten kjøtt, men her bruker jeg en pakke salami.

Du bestemmer - bruk den som en vegetarrett, eller med salami, eller med skinke - eller med noe restekjøtt du måtte ha liggende. Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 20 minutter.

Det er selvfølgelig også mulig å skippe sennepen. Men denne ble tatt godt i mot av mine to små, så den er ikke spesielt sterk i smaken. Sennepen bare gir litt ekstra smak til hele retten, som ellers er ganske mild og snill.

Dette trenger du

500 gram pasta f.eks makaroni, skruer eller penne, vanlig eller fullkorn
1 blomkål
1 pk salami
2 ss smør/margarin
2 ss hvetemel
2-3 dl melk lett eller hel
2 dl kyllingbuljong f.eks. 1 fondcup, eller 1 terning + 2 dl vann
200 gram ost, gjerne mix av typer
1 ss dijonsennep
salt
pepper

Slik gjør duKok pasta i lettsaltet vann i en kjele, og blomkål i biter i en annen (salt i vannet her også).

Blomkålen bør ikke koke mer enn 5-8 minutter.Lag hvit saus av smør/margarin, hvetemel og melk.

Smelt smøret på middels varme, og ha melet i så fort det er smeltet.

Pisk til gul krem, og hell melken i. Pisk det du klarer.Spe på med kyllingbuljongen. Ha i revet ost og en spiseskje med dijonsennep. Pepre etter smak.Bland kjøttet i sausen.Ha pasta og blomkål i en form. Hell ost- og salamisausen over, og bland godt. Dinner is served!

#oppskrift #mat #middag #macncheese #blomkål #salami #pasta 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Du finner matboka jeg har laget sammen med Ida M Haugen - En bit av Sørlandet - på Haugenbok.no. Og i alle landets bokhandlere

Du finner også Siris matapp i Google PlayFølg @sirfoss på instagram
Følg @sirfos på twitter