Brownieskonfekt

Jeg baker egentlig ikke så mye - av og til får jeg ånden over meg - men stort sett går det i kokkelering av middager og lignende hjemme hos meg.

Men jeg har to barn, begge er født i februar, så denne måneden er det høysesong med hensyn til baking her i heimen.

Det blir både barneselskap og voksenselskap, og da er det gøy å lage litt forskjellig.

Selv er jeg vokst opp med denne fantastiske kokosbollekaka til alle bursdager, men i år må jeg prøve meg på litt annet også.

For eksempel går det an å lage Brownies, men enda bedre er det med Brownieskonfekt. Kaka lages på vanlig måte, men får en tynt lag aprikosblanding, og marsipanlokk før den skjæres i konfektstørrelser. Åh jadda.:)

OG husk å sjekke ut min mat-app for hverdagsmiddager. Den kan lastes ned fra AppStore eller Google Play.

Nok til en haug med konfekt.
Tid: 60 minutter (skal stekes i 25-30 minutter pluss forarbeid og etterarbeid)

Dette trenger du

100 gram mørk sjokolade
125 gram smør eller plantemargarin
3 egg
200 gram sukker
litt vaniljesukker
150 gram valnøtter (jeg dropper nøtter når jeg lager konfekt)
75 gram hvetemel
1 ts bakepulver

100 gram aprikossyltetøy
30 gram sukker
marsipanlokk,eller marsipan til å kjevle ut  

Slik gjør du 

Smelt sjokoladen i vannbad. Det gjør du ved å ha en mellomstore gryte kvartfull med vann på middels lav varme. Så har du en liten gryte oppi den mellomstore gryta, og bryter sjokoladen i biter oppi der. Har du for mye varme på koker vannet og da spruter det kanskje opp i sjokoladegryta. Det vil du unngå.:)

Når den begynner å smelte, har du smør eller plantemargarin oppi sammen med sjokoladen. 

Pisk egg sukker og vaniljesukker til eggedosis.

Rør sammen eggedosisen med sjokolade/smør-blandingen, og eventuelt hakkede valnøtter. Hvis du ikke skal bruke denne som konfekt, kan du godt spare litt nøtter til pynt. 

Sikt mel og bakepulver også i blandingen og rør godt.

Ha blandingen i en kakeform eller ildfast form som er maks 25 x 30 cm.

Stek på 170 grader i 25-30 minutter. Brownies skal være litt seige i midten.

Når du nå skal lage konfekt, snur du kaka opp-ned etter den er avkjølt.

Kok 100 gram aprikossyltetøy med 30 gram sukker i ca 5 minutter, til sukkeret er smeltet.

Avkjøl litt.

Smør blandingen ut på kakens bunn (du har jo snudd kaka, ikke sant.:))

Vent med å legge marsipan over til syltetøyet har stivnet.

Legg over marsipanlokk (jeg kjøper sånn som er beregnet til rund kake, og bare tilpasser det litt. F.eks. kan du skjære kaka i fire før du begynner å fikle med lokket.) 

Eller du kan kjøpe rull med marsipan og kjevle den ut med melis før du legger den oppå kaka.



NAM!

#brownies #brownieskonfekt #aprikos #marsipan #bakst #kake #konfekt #oppskrift #kakeoppskrift #browniesoppskrift #søtt #dessert

 
 
 





 

    

Print

4 kommentarer
  • Iselin Renée 25.02.2015 kl.12:43

    Nå fikk jeg vann i munnen :)
  • Siri Fossing 25.02.2015 kl.12:51

    Iselin Renée: Ja, de er farlige.:-D
  • Mari Alena 25.02.2015 kl.20:54

    Det så fantastisk godt ut! Må prøves :)
  • Siri Fossing 25.02.2015 kl.22:10

    Mari Alena: Jeg lover deg at de smaker like godt som du tror.:-)