Sjokolade- og appelsinpanacotta

Dette er en dessert du kan spise hele året, men den passer jo ekstra godt nå i disse påsketider. Vi får liksom ikke nok appelsin og sjokolade da.

Jeg er en pudding-jente, enten det er de norske puddingene jeg har fått i oppveksten, som semulegrynspudding, mandelkjernepudding og prinsessepudding - eller de mer sydeuropeiske variantene som creme brulee, eller italiensk pannacotta.

Og det geniale er at du kan smaksette en pannacotta med nesten hva som helst. Sjekk f.eks. denne Pannacottaen med lakris jeg la ut for en stund siden. Supergodt!

Denne er også supergod - for alle pudding-, sjokolade-, appelsin-, og påskeelskende mennesker der ute. 



Nok til 6 personer.

Fra kjøkkenbenk til dessertbord, 20-30 minutter + avkjøling. (Kan stå fra 6 timer til 2 netter)

Dette trenger du

5 dl kremfløte
100 gram mørk sjokolade, f.eks. med 70 % kakao
2 appelsiner (skallet av begge, 4 ss saft og biter til pynt)
50 gram sukker
4 gelatinplater
kremfløte til krem hvis du vil 

Slik gjør du


Varm fløte til kokepunktet. Ta den av varmen.

Hakk sjokoladen i mindre biter, og ha den i fløten. 

Rør til sjokoladen har gått i oppløsning.

Vask appelsinene godt, og riv skallet fint av de to appelsinene.

Bland appelsinskallet i sjokoladefløten, sammen med 4 spiseskjeer appelsinjuice.

Bland inn sukkeret også.

Ha gelatinen i kaldt vann, la den ligge i 5 minutter. Kryst vannet ut av platene, og rør forsiktig inn i den varme blandingen til den smelter.

Sil blandingen, og hell i porsjonsglass. (Du kan også bruke f.eks. romslige vinglass.)

La stå kjølig i minst 6 timer, eller opp mot to netter.

Server med litt krem, og appelsinbiter.

 

#pannacotta #sjokoladepannacotta #sjokoladeogappelsinpannacotta #dessert #påskedessert #oppskrift #påskemat

 

 

 


 

Print

Ingen kommentarer