Lindlands sjokoladekake

Noen familier er mer opptatt av mat enn andre. Familien Lindland her i Tvedestrand er en slik familie, kjent for å lage god mat som de er. Dette er nabo Jannes saftige langpannekake, som hun igjen har fått oppskrift på av sin tante Wenche. Denne kaken ligger nå i hard konkurranse med denne andre oppskriften på sjokoladekake som ligger her på bloggen. Veldig god den også, serru'.

Du har familier som er flinke til og glade i å lage god mat - og du har nasjoner som er det samme. Som for eksempel Frankrike. Selv om franskmennene elsker å lage god mat er det faktisk sånn at franske kvinner er blant verdens slankeste. Dette handler om at de spiser relativt små porsjoner, sitter lenge ved bordet og de «snacker» ikke mellom måltidene.  Og her kommer det beste - de unner seg alt. De hopper ikke over salaten, men de hopper ikke over kaken heller. Jeg leste et sted at i en undersøkelse gjort rundt matvaner assosierte amerikanske kvinner sjokoladekake med skyldfølelse. Franske kvinner assosierte sjokoladekake med feiring. Hurra!

For meg så handler mat om noe mye mer enn ren ernæring. Det er lukt, smak, sanselighet, assosiasjoner og sosialt samvær. Livet mitt ville vært fattigere uten denne dimensjonen, og å bare skulle se på mat som ernæring ville blitt et stusselig liv for meg. Så Vive la France, sier jeg bare! Og Vive les Lindlands!



Nok til en langpanne

Fra kjøkkenbenk til munn, 40-50 minutter

Dette trenger du

150 gram smør eller plantemargarin, jeg bruker melange 
7,5 dl kefir
1 ss natron
1 egg
5 dl sukker
3-4 ss kakao
9 dl hvetemel

glasur

200 gram melange
200 gram sjokolade, f.eks. lys kokesjokolade
400 gram melis
3 ts vaniljesukker
2 ss kaffe
1 egg

Slik gjør du

Smelt smør/melange på lav varme i en gryte.



Sett stekeovnen på 180 grader, og bland sammen kefir, natron, egg, sukker, kakao og hvetemel med det smeltede smøret.

Ha et bakepapirark i langpanna, og hell blandingen oppi. Fordel med en slikkepott om nødvendig.

Stek på 180 grader i 30-40 minutter. I min ovn trenger denne kaka 40 minutter. Stikk en grillpinne e.l. midt i kaka for å sjekke om den er gjennomstekt. Hvis pinnen kommer opp med litt rå deig på seg må den stå litt til. Er pinnen tørr er den klar.   

I mellomtiden lager du glasuren. Smelt melange og sjokolade på lav varme, forsiktig i en kjele.

Bland med melis, vaniljesukker og 1 egg.

Pisk godt til en jevn fin blanding.



Lag deg en kopp kaffe, og ha i 2 ss kaffe i glasuren også.



Her er kakebunnen ferdigstekt, så da gjenstår det bare å ha på glasuren.

 

Vive le sjokladekake!

 

#langpannekake #sjokoladekake #sjokoladelangpanne #sjokolade #kake  

    

2 kommentarer
  • Marlene Nilsen 30.08.2016 kl.11:43

    NAM :D
  • 03.09.2016 kl.00:35

    Like god som den ser ut :)