Pølselapskaus

Lapskaus er en klassiker, og den kommer i mange varianter.

Her får du en superenkel en, med pølse og bacon som er laget i en fei.

Den passer både på en tirsdag, eller en søndag, eller i pølsetermosen på tur.


Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30-40 minutter 

Dette trenger du

300 gram middagspølse
4 skiver bacon
smør/plantemargarin til å steke i
1 liter vann
6-8 kokefaste poteter
1/2 løk
2 gulrøtter
2 skiver kålrot 
1 persillerot
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

Slik gjør du


Kok opp vann i en kjele og skrell og skjær grønnsaker i mindre, spisevennlige biter.

Skjær opp potet og løk.


Og kålrot, gulrot og persillerot.

Ha grønnsaksbitene i vannet. 


I mellomtiden bruner du bacon og pølsebiter i smøret i stekepanna. 

Når grønnsakene begynner å bli møre, etter en 20-minutters tid, har du kjøttet i gryta.

Salte og pepre.

La det trekke noen minutter til alt er varmt.


Server gjerne med flatbrød.

 

#middag #søndagsmiddag #hverdagsmiddag #lapskaus #pølselapskaus

 

 

 

Én kommentar
  • Lilli 19.02.2017 kl.19:18

    Det så veldig godt ut (: