Innbakt kylling

Panering av mat, altså. Det er så godt. Enten det er som disse populære fiskepinnene - eller for eksempel deilige, klassiske Svineschnitzler. 

Og her får du oppskriften på en variant til. Innbakt kylling, med en frisk og grønn yoghurtdip til.

Jeg bruker stort sett Panko når jeg  panerer. (Panko er japansk for brødsmuler, enn lettere og mer fluffy variant enn vårt eget griljermel). Det får du tak i på dagligvareforretninger med godt utvalg, eller for eksempel i en innvandrerbutikk. Her i Tvedestrand har vi en butikk som heter Lundis, hvor dette finnes i sortimentet. Men du kan selvsagt bruke loffsmuler eller griljermel også.



Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til middagsbord,30 minutter.

Dette trenger du

400-600 gram kyllingfilet
2 dl hvetemel
2 ts paprikapulver
salt og pepper
2 egg
4 dl panko
3 ss matolje 

Til yoghurtdippen

3 dl yoghurt naturell av tykk, gresk type
1/2 dl finhakket gressløk
1/2 dl finhakket persille
2 ss finhakket dill
2 ss juice fra 1 sitron
1 finrevet fedd med hvitløk
salt og pepper

Slik gjør du


Sett stekeovnen på 225 grader.

Skjær kyllingkjøttet i strimler på størrelse med fiskepinner.



Ha panko i en en lav og vid tallerken, lettpisket (bare bruk en gaffel) egg i en annen, og mel og krydder i en tredje.

 
Vend kyllingbitene først i mel- og krydderblandingen. Rist av det overflødige.

Så vender du dem i lettpisket egg, før du til slutt ruller de godt rundt i panko.

Legg på et bakebrett med bakepapir, og drypp litt matolje over.

Stek i 7-10 minutter på en side, før du bruker et stekepinsett eller lignende og snur dem så de blir stekt 7-10 minutter på den andre siden også.
(Du kan godt pensle litt med matolje etter at de er snudd i tillegg.



Bland sammen  ingrediensene til dippen, og server med det tilbehøret du liker best.

 

#kylling #pankopanertkylling #panko #innbaktkylling #yoghurtdip 

   

2 kommentarer
  • Pernille 15.03.2017 kl.19:28

    Dette både så og hørtes veldig godt ut :)
  • Marit 16.03.2017 kl.21:27

    Så enkelt og godt, og hjemmelaget er jo så mye bedre enn det man kjøper på butikken :D

    Tror jaggu dette blir fredags snacksen ;)