Ukemeny 12 – 2015

Da er det siste innspurt før påskeferien, og her kommer ny ukemeny med hverdagsmiddager.

Mandagens Ørret Philly (kan også bruke laks) har en deilig kremosttopping med sitronsmuler. Potet eller ris eller noe annet ved siden av, og det er kjempegodt med revet gulrot/eple også. 

Tirsdagens forslag er Grønnsakskarbonader. Superenkelt og smart med amerikansk grønnsaksblanding i karbonadedeigen. 

På onsdag har jeg lagt opp til en Tomatsei. Det er en rimelig og god hverdagsfisk, og med pasta og en tomatsaus med sjalottløk, basilikum og gressløk så har den fått en italiensk make-over.  

Torsdag er en klassiker. Brennende kjærlighet er potetmos med bacon + litt attåt. En stor barndomsfavoritt, men elsket av både store og små.

På fredag har jeg lagt inn litt skikkelig bra kosemat. Fyldig Thaigryte har litt flere ingredienser, men er likevel rask og lett å lage. Også smaker den himla godt, og er en fin måte å innlede påsken på.

Husk også at alle disse rettene med ingrediensliste som kan gjøres om til en handleliste, samt steg-for-steg-forklaring, ligger ute på matappen min som du finner både i App Store og i Google Play.

Handlelisten ligger som vanlig nederst i innlegget.

 

Mandag – Ørret Philly

Tirsdag – Grønnsakskarbonader

Onsdag – Tomatsei

Torsdag – Brennende Kjærlighet 

 Fredag – Fyldig Thaigryte

 

Handleliste

Fisk og kjøtt

400 gram ørret uten skinn og bein
600 gram karbonadedeig
600 gram seifilet
1-2 pk bacon 
4-6 kyllingfilet

Frukt og grønt

1 sitron
4 gulrøtter
1 eple
frossen amerikansk grønnsaksblanding
8 tomater
3 sjalottløk
basilikum
gressløk
8 kokefaste poteter
4-5 sjampinjonger
1 løk
6-8 sukkererter
2 røde chili
1 rød paprika
sitrongress, fersk, hermetisk eller pasta på tube
koriander

Dagligvarer

1 pakke philadelphiaost med urter og hvitløk, eller med gressløk
500 gram pasta
1 boks kokosmelk, 400 ml
1 boks vannkastanjer (liten oks)
1 lite glass grønn currypasta
fiskesaus

Dette har du kanskje fra før?

2 skiver loff
potet, ris eller lignende til 2 middager
ris til 1 middag
1 dl balsamicoeddik
4 ss smør
2 ts tomatpure
olivenolje
2-3 dl melk
100-200 gram revet gulost
1-2 dl fløte, kremfløte eller matfløte
gurkemeie
3-4 ss kokosmasse

 

 #ukemeny #handleliste #hverdagssmat #hverdagsmiddager #middagsoppskrift #hverdagsmeny 

Print

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 748

3 thoughts on “Ukemeny 12 – 2015

  1. Du er så utrolig flink! Gleder meg hver uke til nye oppskrifter å nye middagstips! Det aller meste faller i smak i huset her. Om det ikke har gjort det, så har vi glemt å handle en eller to viktige ingredienser :p men sånn kan det gå!
    Jeg lurte på om du hadde en god oppskrift på blomkålsuppe? Jeg har smakt hjemmelaget blomkålsuppe til andre, og jeg må si at jeg elsker det! Tenkte kanskje å høre med deg, om du har en fin en på lager? Mulig du allerede har lagt ut en, men det har ikke jeg fått med meg 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top