Vips så var helgen over, og her kommer ukens utvalgte:
Mandag – Sursøt svinefilet. En rask og enkel rett som funker både til hverdags og fest.
Tirsdag – Gratinert laks og brokkoli. Det meste populære lakseretten på bloggen.
Onsdag – Kyllingkvikkasse. Søndagsmiddagsfeeling midt i uka.
Torsdag – Fisn ‘n’chips i ovn. En sunnere måte å spise deilig fysemat på.
Fredag – Taquitos. Raske ruller med kylling, vårløk og mais i stekepanna.
Som vanlig ligger handleliste nederst i innlegget, og disse rettene og 150 andre hverdagsretter finner du også på min smarte matapp.
Tirsdag – Gratinert laks og brokkoli
Torsdag – Fish ‘n’chips i ovn.
Handleliste
Fisk og kjøtt
4 torskefileter, ca 400-600 gram
500 gram svinekjøtt, strimlet eller filet
4 laksefileter, ca 400-600 gram
1-2 ferdiggrillet kylling, eventuelt 1 kylling og 2-3 fileter
Frukt og grønt
1,5 – 2 kg amandinepoteter eller andre små partypoteter med kort koketid
1 sitron
1 grønn paprika
1 rød paprika
1 brokkoli
1 rødløk
3 gulrøtter
vårløk
lime
Dagligvarer
remulade, eller lag selv
2 små bokser ananas i biter
soltørket tomat i olje fra glass
200-300 gram revet gulost
liten pose frosne erter
2 dl kremfløte
tortillas
creme fraiche
salsa
mais
Dette har du kanskje fra før?
olivenolje
havsalt
sukker
eplecidereddik
kjøttbuljong
hønsebuljong
maisennamel
soyasaus
smør
hvetemel
4 dl lettmelk
kajennepepper
matolje
ris til to middager