Ukemeny 34 – 2015.

Denne ukens menyforslag for hverdagene starter med en kreolsk Jambalaya som du kan velge om du vil ha kjøttfri eller ikke, og den fortsetter med en gratinert laks og brokkoli som er en av bloggens mest populære lakseretter. På onsdag synder jeg litt med en jazza posesuppe, og på torsdag er det en enkel og rask krabbe- og nudelwok. Fredagens rett er også rask og enkel, men den smaker det mer helg og fest av. Asiatisk biffsalat med mandler, lime og soyasaus. Kjempegodt med masse smak og krønsj.:)

Handlelisten ligger som vanlig nederst i innlegget, og med det er det bare å ønske alle en fin uke!

Mandag – Jambalaya

Tirsdag – Gratinert laks og brokkoli

Onsdag – Jazza posesuppe med medisterboller

Torsdag – Krabbe- og nudelwok

Fredag – Asiatisk biffsalat

Disse supre rettene pluss over 100 andre enkle og gode middagsretter finner du også på min matapp – APPETITT. Der kan du favorittmarkere retter, lage handlelister, og bruke smarttelefonen som en liten kokebok. Appen finner du både i AppStore og på Google Play.

Mandag – Jambalaya

Tirsdag – Gratinert laks og brokkoli  

Onsdag – Jazza posesuppe med medisterboller 

Torsdag – Krabbe- og nudelwok

Fredag – Asiatisk biffsalat

Handleliste

Fisk og kjøtt

4 laksefilet, ca 400 gram
1 pakke medisterfarse, 400-500 gram
1 boks crabsticks, 100-200 gram
500 gram biffkjøtt
eventuelt noe ferdiggrillet kylling til Jambalaya

Frukt og grønt

1 løk
2 rødløk
hvitløk
1 grønn paprika
1 rød paprika
1 brokkoli
3-500 gram amandinepoteter
4 vanlige kokefaste poteter
5 gulrøtter
1 bunt vårløk
1 pk aspargesbønner
afalfaspirer
1 lime

Dagligvarer

1 boks kikerter, 400 gram
1 boks hakket tomat, 400 ml
soltørket tomater i olje, du trenger et par spiseskjeer
100-200 gram revet gulost
1 posesuppe med grønnsaker, f.eks. Toro grønnsakssuppe
1 pk nudler, 250 gram

Dette har du kanskje fra før?

2,5 dl langkornet ris, vanlig middagsris
1 liten boks mais
grønnsaksbuljong
kajennepepper
worcestersaus
smør
hvetemel
4 dl lettmelk
sesamolje
soyasaus
2 never mandler
ris til biffsalat

 

 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

3 thoughts on “Ukemeny 34 – 2015.

  1. Camilla: Det er veldig smart og god hverdagsmat! Og den kan jo varieres som vegetarrett, med kylling, svin eller biffkjøtt også. Tipper reker også kan være en god variant.:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top