Denne ukens menyforslag for hverdagene starter med en kreolsk Jambalaya som du kan velge om du vil ha kjøttfri eller ikke, og den fortsetter med en gratinert laks og brokkoli som er en av bloggens mest populære lakseretter. På onsdag synder jeg litt med en jazza posesuppe, og på torsdag er det en enkel og rask krabbe- og nudelwok. Fredagens rett er også rask og enkel, men den smaker det mer helg og fest av. Asiatisk biffsalat med mandler, lime og soyasaus. Kjempegodt med masse smak og krønsj.:)
Handlelisten ligger som vanlig nederst i innlegget, og med det er det bare å ønske alle en fin uke!
Tirsdag – Gratinert laks og brokkoli
Onsdag – Jazza posesuppe med medisterboller
Disse supre rettene pluss over 100 andre enkle og gode middagsretter finner du også på min matapp – APPETITT. Der kan du favorittmarkere retter, lage handlelister, og bruke smarttelefonen som en liten kokebok. Appen finner du både i AppStore og på Google Play.
Tirsdag – Gratinert laks og brokkoli
Onsdag – Jazza posesuppe med medisterboller
Handleliste
Fisk og kjøtt
4 laksefilet, ca 400 gram
1 pakke medisterfarse, 400-500 gram
1 boks crabsticks, 100-200 gram
500 gram biffkjøtt
eventuelt noe ferdiggrillet kylling til Jambalaya
Frukt og grønt
1 løk
2 rødløk
hvitløk
1 grønn paprika
1 rød paprika
1 brokkoli
3-500 gram amandinepoteter
4 vanlige kokefaste poteter
5 gulrøtter
1 bunt vårløk
1 pk aspargesbønner
afalfaspirer
1 lime
Dagligvarer
1 boks kikerter, 400 gram
1 boks hakket tomat, 400 ml
soltørket tomater i olje, du trenger et par spiseskjeer
100-200 gram revet gulost
1 posesuppe med grønnsaker, f.eks. Toro grønnsakssuppe
1 pk nudler, 250 gram
Dette har du kanskje fra før?
2,5 dl langkornet ris, vanlig middagsris
1 liten boks mais
grønnsaksbuljong
kajennepepper
worcestersaus
smør
hvetemel
4 dl lettmelk
sesamolje
soyasaus
2 never mandler
ris til biffsalat
Smart å planlegge på forhånd 🙂
Den jambalayen er så god. Blitt en middagsfavoritt hjemme hos meg. 🙂
Camilla: Det er veldig smart og god hverdagsmat! Og den kan jo varieres som vegetarrett, med kylling, svin eller biffkjøtt også. Tipper reker også kan være en god variant.:)