Ukemeny 30 – 2015.

Ny ukemeny ligger klar på bloggen, og her er det bare å boltre seg med gode hverdagsretter som du lager relativt raskt.  

Ukens forslag starter med en forenkling av en rett Jamie Oliver har, hvor alt går i panna, så og si. En spicy kjøttrøre med gulrot, løk og selleri.

Tirsdagens forslag er en pastafavoritt – eller skal vi si fiskefavoritt? Torsk carbonara er en vri på den klassiske carbonaraen med torsk, bacon og rømmesaus. Digg!

På onsdag er det en rett som tar litt lenger tid enn jeg foretrekke på en hverdag  men til gjengjeld lager den seg nesten selv i ovnen. Legg beina høyt og vent på Rosmarinkylling med ovnsbakte poteter og tomater.

Asiatisk laks med nudelsalat er torsdagens forslag, en nydelig fiskerett med masse deilig smak av soya og sesam. Rask er den også, og visst er det bra for deg.:)

Ved inngangen til helgen har jeg foreslått en enkel indisk gryte med kylling. Selv om den er indisk har den masse kjente ingredienser som løk, erter og sjampinjong. Men den tomatbaserte sausen har akkurat passe nok av deilige krydder og cashewnøtter til å gjøre den til en eksotisk  – men fortsatt familievennlig gryte. Kjempegod!

Disse supre rettene pluss over 100 andre enkle og gode middagsretter finner du også på min matapp – APPETITT. Der kan du favorittmarkere retter, lage handlelister, og bruke smarttelefonen som en liten kokebok. Appen finner du både i AppStore og på Google Play.

P.S Jeg har også opprettet en ny texmex-kategori på bloggen, hvor du finner noen av bloggens mest populære retter – som for eksempel tacosuppe. Sjekk ut mange gode forslag til fredagskos under denne fanen.:) 

 

Mandag – Jamies kjøttrøre

Tirsdag – Torsk Carbonara

Onsdag – Rosmarinkylling

Torsdag – Asiatisk laks med nudelsalat

Fredag – Indisk gryte

 

Handleliste

Fisk og kjøtt

400 gram karbonadedeig
400 gram torsk
1 pakke bacon, ca 100 gram
4 kyllinglår
4 kyllingfilet
4 laksefilet

Frukt og grønt

2 gulrøtter
stangselleri
1 rødløk
hvitløk
basilikum
10-12 poteter
rosmarin
1 eske sherrytomater
vårløk
chili
spinat
koriander
2 løk
ingefær
150 gram sjampinjong
150 gram frosne erter

Dagligvarer

500 gram lang pasta, f.eks. tagliatelle
3 dl lettrømme
1 pk risnudler, 250 gram
2 bokser hakket tomat, a 400 ml
garam masala-krydder
ca 1/2 dl cashewnøtter

Dette har du kanskje fra før?

timiankrydder
worcestersaus
4 egg
olivenolje
grovt salt/flaksalt
soyasaus
riseddik
brunt sukker
sesamfrø
sesamolje
chilipulver
gurkemeie

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg