I dag kan jeg friste dere med noen skikkelig godbiter fra bloggen. Denne ukemenyen er satt sammen av retter som jeg får vann i munnen av å skrive om.
Fiskerettene – altså hjemmelaget fiskepinner og brokkoli- og ostesuppe med laks – er av typen fiskeretter som selv de med et anstrengt forhold til fisk kan få seg til å elske.
Og bollefrikasséen! Det er en veldig enkel måte å lage god, gammeldags husmannskost på.
Mandagens wok er min middagsredning – hver gang jeg ikke vet eller har tid til å tenke på middag. Bruke pølse, kylling eller svin. Og fredagens nye innslag på bloggen er en asiatisk nudelrett som har kommet for å bli på favorittlista.
Flere lettvinte og gode middagsretter finner du på også på appen min: Siris matapp.
Handlelisten ligger nederst i innlegget – ha en finfin uke!
Torsdag – Brokkoli- og ostesuppe med laks
Fredag – Risnudler med spicy svinekjøtt
Handleliste
Grønnsaker
2 brokkoli
1-2 paprika
1 squash
amandinepoteter/andre partypoteter til en middag
5 store, kokefaste poteter
1 sitron
1 eske sherrytomater
3 gulrøtter
1/2 purre
1 løk
vårløk
hvitøk
1 rød chili
ingefær
persille
dill
koriander
Kjøtt og fisk
1 pakke middagspølse, eller tilsvarende mengde svin eller kylling
1 pakke torsk, 400 gram uten skinn og bein
1 pakke laks, 400 gram uten skinn og bein
1 pakke medisterfarse, 400-500 gram
1 pakke kjøttdeig av svin, 400 gram
Dagligvarer
gresk yoghurt/yoghurt naturelle
1 pose revet gulost, 200-250 gram
200-400 gram risnudler
Dette har du kanskje fra før?
østerssaus
soyasaus
sesamolje
søt chilisaus
50 gram parmesan
5 ss sesamfrø
2 loffskiver
olivenolje
havsalt
grønnsaksbuljong
kylling/hønsebuljong
smør
hvetemel
6 dl melk
Mmm så veldig godt ut med pølsewoken!
Elise – Lileahs mamma: den er god også!:)