Kylling er en veldig anvendelig og familievennlig råvare. De fleste barn er glade i kylling, og den kan varieres i det uendelige.
Selv er jeg blitt mer glad i kylling etter at jeg oppdaget denne måten å steke den på. Da blir den sannelig saftig og god!
Men av middager så lang har det vært denne snarveien til hønsefrikassé som har stått høyest i kurs hos meg. Jeg liker husmannskost, rett og slett.
Men her kommer en artig vri som også løfter kyllingen opp et par hakk. Ved å panere kyllingfileten i cornflakes får du en sprø og skikkelig god skorpe. Server med det tilbehøret dere liker best – f.eks. en pastasalat?
Ikke fan av cornflakes? Finn en annen rask og hverdagsmiddag på matappen min da vel.
Nok til 4
Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 30 minutter.
Dette trenger du
4-6 kyllingfileter
5 dl cornflakes
2 dl maizena
2 eggehviter
2-3 dl solsikkeolje
salt og pepper
Slik gjør du
Sett stekeovnen på 200 grader, og stekepanna på middels høy varme.
Ha maizena i en dyp og vid tallerken, eggehviter pisket med gaffel i en annen, og cornflakes i en tredje. Cornflakes kan du knus med hendene til mindre biter.
Salte og pepre kyllingfiletene,
Vend de først i maizena, rist av det overflødige melet.
Vend så filetene i eggehviter, før du vender dem i cornflakes.
Stek i olje i stekepanna på begge sider slik at du får en fin og gyllen crust. Etterstek i ovnen i 10 minutter på 200 grader.
Ferdig!
Hei🙂 Dette så aldeles nydelig ut og må prøves.
Har du tips til lettvint god hytte, tur og bålmat?
Tone: hei! Ja, det ligger en egen turmat-kategori på bloggen, der skal det være noen tips. Gi beskjed hvis du ikle finner det. Siri 🙂
Jeg fant jeg fant 🙂
Tone: bra!:)
Dette var snadder! 😀
Evelyn: ja, det funker bra!:)