Hei alle der ute og godt nytt år!
I tillegg til et nytt år har jeg fått meg ny plattform for bloggen. Den skal nå være veldig lett å søke i, men er foreløpig ikke så lesevennlig om jeg vil ha den.
Men det er bare å smøre seg med tålmodighet (note to self), så vil det komme endringer til bedre ut på nyåret.
I mellomtiden kjører jeg i gang med en ny ukemeny. Hele tre av fem retter er vegetar – for ikke bare bør vi av hensyn til miljøet spise mindre kjøtt – men det er også veldig lommebokvennlig. Det passer fint for de fleste etter en dyr desember måned. Men viktigst av alt: Det er skikkelig god mat!
Ha en nydelig uke! (Og psst – husk at jeg har en praktisk liten matappp, og der finner du mange fine forslag til enkle middagsretter.)
Handlelisten ligger som vanlig nederst i innlegget.
Ukens menyforslag
Mandag – Kremet pasta med tomat. Pasta er kanskje noe av det raskeste og beste man kan lage til hverdags. Dessuten er det lett å lage vegetarretter med pasta, uten at man egentlig tenker på at det er en vegetarrett. Denne er en 20-minuttersvariant hvor du koker pastaen i mel og buljong, har i tomater og rører i parmesan og basilikum til slutt. Helt nydelig!
Tirsdag – Linse- og kikertsuppe. Denne mettende og sunne suppa kan du lage på 15-20 minutter, og den er full av deilige smaker. Oppskriften er inspirert av en variant Andreas Viestad kom med, og det kan fort bli en hverdagsfavoritt!
Onsdag – Grønnsaksomelett i ovn. Omelett er super hverdagsmat, særlig når den lages slik som dette. Løk, purre, tomat og erter legges lagvis i en ildfast form, og får en eggeblanding over seg og litt ost på toppen. Etter 20 minutter kan du servere en smakfull omelett, gjerne med grove rundstykker ved siden av.
Torsdag – Saftig kylling med quinoa eller ris. Kylling er en råvare som er veldig anvendelig, og som også kan være utrolig kjedelig. Særlig den tørre varianten. Men følger du denne oppskriften for en garantert saftig filet, og lager et godt tilbehør – som f.eks. denne quinoaen med avokado- og yoghurtdressing – så er kylling et festmåltid!
Fredag – Krabbetaco. Etter hvert som barna har blitt større er vi blitt en klassisk taco-familie. Vi rigger oss til foran TVen på fredagskvelden med skåler fylt av kjøttdeig, ost, grønnsaker og sauser. Det er veldig koselig, og vi får en fin familiekveld sammen. Men en kollega tipset meg om denne krabbetacoen, så nå er ofte noen nye skåler blant de gamle. Krabbekjøtt, reddik og den nydelig chilisausen sriracha har funnet veien mellom maiskorn og agurkbiter.
Dette trenger du/Handleiiste
Fisk og kjøtt
3-4 kyllingfileter
krabbekjøtt
Frukt og grønt
300-500 gram sherrytomater (til pasta og taco)
2 tomater
7 fedd hvitløk
1-2 dl basilikumblader (1-2 never)
2 løk
1 ss finhakket ingefær
frisk koriander
½ purre
sitron
2 lime
1 gul paprika
sukkererter
2 avokado
vårløk
reddik
frosne erter
Dagligvarer
500 gram lang spagetti, jeg bruker den tynne spagettinien
1 boks hakket tomat, 400 ml
1 boks hermetiske kikerter, 300-400 gram
1 boks hermetiske linser, 300-400 gram
lett creme fraiche
quinoa
yoghurt naturelle
maistortillas
lettrømme
Dette har du kanskje fra før
4 dl melk (lett- eller helmelk)
2 stk hønsebuljongterninger eller fondcups
1 ts oregano
revet parmesan (en god neve)
1 raus spiseskje garam masala
1-2 ts curry
olivenolje
6 egg
litt revet gulost
gjerne litt balsamico-glaze, eller tørket krydder som timian eller oregano
tabasco
chilisaus – vi er tussete etter sriracha
åh, så utrolig mye godt!
Takk! 🙂
Så mye godt 😀 Bare lurer, men skal du ut av blogg.no? Starte ny blogg?
Hei! Nei, jeg har ingen planer om det.
Vennlig hilsen Siri