Jazza posesuppe med medisterboller

Vi elsker denne suppa. Enklere blir ikke middagslagingen.  

Da jeg oppdaget denne for et par år siden, viste en kjapp research i nærmiljøet at den har eksistert en stund. Min tidligere kollega Hege har for eksempel lært den av moren sin. Antagelig en gammel traver i mange kjøkken, altså - men ny for meg.

Vi spiser pent lite pulver fra pose hjemme hos oss - men som på de fleste områder i livet tenker jeg at det ikke er noe vits i å være fanatiker.  Kjøp en posesuppe med god samvittighet, og sett dette på bordet. 

Oppskrift og fremgangsmåte finner du også å matappen min - en hjelpende mathånd for alle som klør seg i hodet når det nærmer seg middagstid. 


 

Nok til 4.

Fra kjøkkenbenk til middagsbord, 25 minutter.

Dette trenger du

1 pose Toro grønnsakssuppe - eller et annet merke
1 pakke medisterfarse, 4-500 gram
3 gulrøtter
4 poteter
pepper
eventuelt 1 ts chilipulver hvis du har lyst på litt ekstra sting i suppa

Slik gjør duKok opp suppa etter anvisning på posen.

 

Skrell og kutt poteter og gulrøtter i små biter som du har i gryta. Eller noen andre grønnsaker som du foretrekker.Form medisterboller med en skje og slipp ned i gryta. Det er ikke så nøye om de ikke er helt runde. Det gir bare en ekstra god hjemmelaget-følelse..:-) Det er lettere å forme bollene hvis du dypper skjea i suppa eller i et glass vann først.

Pepre etter smak.

Småkok i en 10 minutters tid etter at bollene er kommet i suppa.


 

Hvis du har noe persille liggende kan du gjerne bruke den, men det er ingen nødvendighet.

 

#oppskrift #mat #middag #grønnsakssuppe #Moggis

 

 

2 kommentarer
  • 24.04.2016 kl.13:52

    Jeg koker opp vann med 1 kjøttkraft og en grønnsaksbuljongterning. Så koker jeg bollene i det, og tar ut av vannet.Koker bare ca 10 boller om gangen, ellers syns jeg vannet blir for kaldt. Når alle bollene erf erdig koker jeg grønnsaker i kraftvannet, og har i bollene til slutt. Da blir bollene passe, det er lett å sjekke om de er ferdig (dele i 2) og grønnsakene blir ikke vassne. Bruker ofte gulrot og kålrot, men alt er godt.
  • Siri Fossing 24.04.2016 kl.14:06

    Anonym: mm!! Hørtes nydelig ut!:)