Pastasalat teriyaki

Jeg har en pastasalat som har vært med meg i snart 30 år (nå følte jeg meg gammel!:-D). Det er en sånn salat som jeg alltid kan komme tilbake til hvis jeg ikke er helt sikker på hva jeg skal lage. Sommeravslutning i FAU? Pastasalaten. Ta med noe til et buffetbord? Pastasalaten. Noen ringer og ber om oppskrift på noe enkelt som er lett å servere til mange? Pastasalaten. Jeg vet ikke hvordan jeg skulle klart  meg uten...pastasalaten.

Men nå har det skjedd noe veldig rart. Jeg har oppdaget en NY  pastasalat! Som er LIKE GOD! (Kanskje bedre - men hysj - ikke si det til pastasalaten.)

Jeg vil si at årsaken til at den trofaste pastasalaten har vært så populær i så mange år er den gode paprikakrydrede kyllingen. Og den hjemmelagede pestoen.

Mens nøkkelen til suksessen med denne nye pastasalaten som har dukket opp, er en helt vidunderlig deilig teriyakidressing! (Som jeg helt klart skal teste ut som marinade til grillingen i sommer også.)

LAG DENNE!

Nok til 4

Fra kjøkkenbenk til bord, 15-20 minutter.

Pastasalaten kan strippes ned om du vil. Du kan droppe den grønne salaten og bare kjøre en ren pastasalat, eller du kan droppe kyllingen og bruke pastasalaten som tilbehør til grillmat eller andre ting. Det viktigste er uansett å ikke droppe dressingen.:)

Dette trenger du 

500 gram kort pasta
kylling, for eksempel 2-3 kyllingfileter
1 pose baby-leaf-salat, eller annen salat
1 liten pose tørkede tranebær, ca 1 halv håndfull
2 bokser mandarin
1 boks vannkastanjer
1 neve hakket persille
2 stilker vårløk
1 neve ristede cashewnøtter
sesamfrø om du vil

NYDELIG teriyakidressing

1 dl nøytral olje, for eksempel soyaolje
1 dl teriyakisaus
1/2 dl eplecidereddik
2 ss sukker
1/4 ts salt
1/4 ts pepper

Slik gjør du

Smell gjerne sammen dressingen først, bare bland alt sammen. Så får sukkeret litt id til å løse seg opp.

Kok pasta etter anvisning på pakka. Bruk ferdiggrillet kyllingkjøtt, eller stek saftig kyllingfilet etter denne metoden. 

Bland sammen avrente mandarinbåter og skivede vannkastanjer i den ferdigkokte pastaen.

Cashewnøtter kjøper jeg av den naturelle typen, og rister litt i tørr stekepanne. Ha i de og tranebærene også.

Skjær vårløk i smått. og bland inn salat, vårløk og finhakket persille.

 Bland inn kyllingen, og topp med sesamfrø.

NAMNAMNAM!!        

4 kommentarer
  • Berit 12.05.2018 kl.10:42

    Liker at du tar bilder av produktene som du bruker i dressingen osv 👏👏 Det gjør det så mye lettere 👍

    Takk for gode oppskrifter, de er tipp topp 😋

    Ønsker deg fortsatt vakker mai dager🇳🇴 ☕️
  • Siri Fossing 12.05.2018 kl.11:28

    Berit: Tusen takk! Ja, det er litt lettere p finne nye ingredienser hvis man vet hvordan de ser ut.:) Ha en fin mai du også!:)
  • Sissel Roa Hobberstad 14.05.2018 kl.09:25

    Hvor lang tid i forveien kan jeg lage dressingen?
  • Siri Fossing 14.05.2018 kl.09:49

    Sissel Roa Hobberstad: 2-5 dager går fint.:)