Ukemeny 26 – 2015.

Her er ukens menyforslag fra det blide Sørlandet. En kjempegod miks av fisk og kjøtt, pasta og potet og andre deilige ting du kan sette på bordet.

Oppstarten på uka er en kyllingrett, og visste du at det nå er kommet masseprodusert kyllingfilet i Menybutikkene som ikke bruker narasin i foret, og uten antibiotika i produksjonen? Hurra! (nei, jeg er ikke betalt for å fortelle det.:-))    

Mandag – Sitronkylling med blomkålmos. Denne sitronkyllingen smaker det sommer av, og sammen med en deilig blomkålmos med yoghurt og parmesan er det en perfekt start på uka.

Tirsdag – Laks med rask hollandaise. En rask lakserask med en enda raskere hollandaisesaus er ukens første fiskerett.

Onsdag – Koteletter i potet- og tomatform. En tretrinns kotelett-rakett med ostegratinerte koteletter sammen med båtboteter og bakte tomater.

Torsdag – Torsk- og baconburger. Torsk og bacon er en super match. Her i ciabattabrød sammen med avocado, creme fraiche og lime.

Fredag – Skares syndige pasta. Denne pastaretten er rett og slett bare utrolig god! Brokkoli, bacon og kremost gir den et skikkelig bra helgestempel.

Handlelisten ligger som vanlig nederst i innlegget, og alle rettene og flere til finner du også på min matapp APPETITT. En app hvor du kan prøve lykken hvis du ikke helt vet hva du har lyst på, du kan favorittmarkere de rettene du bruker ofte – og du kan lage en handleliste basert på den middagen du vil lage og plusse på med andre dagligvarer familien trenger.

Ha en super uke!  

Mandag – Sitronkylling med blomkålmos

Tirsdag – Laks med rask hollandaise

Onsdag – Koteletter i potet- og tomatform

Torsdag – Torsk- og baconburger

Fredag – Skares syndige pasta

Handleliste

Fisk og kjøtt

4 kyllingfileter, totalt ca 600 gram
400-600 gram laks
4 svinekoteletter
400 gram torsk
3-4 pk bacon a 100 gram

Frukt og grønt

2 sitroner
2 esker med sherrytomater
2 blomkål
hvitløk
vårløk
asparges
1 kilo amandinepoteter eller andre små partypoteter
rosmarin
1 løk
koriander
1 lime
1 avocado
4-5 store sjampinjonger
1-2 bunter brokkoli

Dagligvarer

sesamolje
parmesan
2 dl gresk yoghurt naturelle
2 beger creme fraiche, a 3 dl
1 pk halvstekte ciabattas, 4 i pakka
2 stk Tine kremost med urter
2 kartonger kremfløte a 3 dl
1 pk pasta penne, 500 gram eller annen kort pasta

Dette har du kanskje fra før?

sukker
maisennamel
hønsebuljong
smør/plantemargarin
ris, couscous eller bulgur til en middag
2 egg
tørr estragon
grovt havsalt
revet gulost
potetmel
1 dl melk 

 
 
 

 

4 kommentarer
    1. Du har en veldig fin blogg:). Helt nydelige bilder og deilig meny:). Skal ta en ekstra titt for gode tips:). Ønsker deg en fin dag videre:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg