Delikatesser på døra

                                                                                                                            Kommersielt innlegg i samarbeid med Dyrket.no

I likhet med mange andre nordmenn har jeg blitt veldig glad i å gå på Bondens Marked. Nå er jo jeg over gjennomsnittet opptatt av mat, men jeg har inntrykk av at mange som kommer dit ikke nødvendigvis er ekstra opptatt av mat. De liker bare følelsen av å gå rundt å kikke på de gode råvarene man kan få kjøpt direkte fra den som har dyrket eller laget det du får kjøpt på markedet. Det gjør godt både for hjertet, magen og samvittigheten å ta med seg noe hjem som det oser kortreist kvalitet av. Da synes i hvert fall jeg det er gøy å sette i gang på kjøkkenet etterpå!

Samme følelse fikk jeg her for en liten stund siden, da jeg fikk en hel eske med nydelige råvarer på døra fra Dyrket.no.

For hør bare:

Fersk lysing, fiskekraft og kaldrøket laks fra Brødrene Berghaven i Sandefjord. Spicy ungarsk pølse fra Høvikveien kjøtt og kolonial, saftig svin fra Skyrudsmoen Gårdsmat.

Fargerike grønnsaker som gresskar, grønnkål, rødbete og gulbete. Smakssterke gurkemeierøtter og reddikspirer. Grønnsakene kommer både fra Solgård, Alm Østre og Huseby Gård. Rødkittost fra Eiker Gårdsysteri, og ferskpresset eplemost fra Dyre Gård. Dessuten en silkemyk Nyr fra Grøndalen Gård. For å nevne noe.

For en festdag! For en fantastisk forundringspakke av noen av de beste råvarene som er få tak i! For en drøm å bære alt dette inn på kjøkkenet!

Så da var det bare å sette seg ned ved PC’en, og finne inspirasjon til noen deilige retter å lage. Og gjett om vi har spist godt i det siste! Under finner du tips og inspirasjon til noen gode retter som kan lages av gode råvarer.

Dyrket.no leverer foreløpig sine håndplukkede råvarer fra noen av Norges beste produsenter til dere som bor i Oslo og omegn. Rett fra Bonden til deg. Ta en titt på alle delikatessene du kan få på døra.                

En liten forrett? Gresskar kan brukes til mer enn halloween-lykt og suppe. Her er den most sammen med chili og hvitløk, og rullet inn i tynne skiver med fenalår. En nydelig forrett etter som del av et tapasbord.

Ribbe kan trygt serveres med andre ting en klassisk norsk juletilbehør. Her har jeg laget en variant med stuet grønnkål og julesaus basert på ferskpresset eplejuice. Sammen med karamelliserte poteter er det en perfekt middag å servere til gode venner før jul! 

Og til dessert kan du for eksempel lage varme bær med nyrkrem. Nam! 

Eller vil du helst vente med ribba til jul, og heller lage noe deilig av fisk? Her har jeg laget en enkel versjon av den franske klassikeren Bouillabaisse. 

Skal du bare lage deg noe enkelt før du skal videre ut i verden, er det alltid deilig med en omelett. Denne gir deg et skikkelig vitamin-kick i tillegg, med spirer, gurkemeie og ingefær.  

Bakte beter er noe av det beste jeg får. Dessuten så er det så enkelt å tilberede! De gjør seg selv i ovnen.Her sammen med pannestekt, ungarsk pølse.
Et herremåltid!    

Pankopanert schnitzel vil få deg til å glemme alle eventuelle dårlige veikro-opplevelser du har samlet på. Server sammen med remulade, og nyt den sprø overflaten på vei inn til det saftige kjøttet. 

#dyrketno #kommersieltinnlegg

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top