Enkel middag hver dag - med handleliste

Denne ukemenyen representerer mye av det jeg er glad i i matveien. Mat med smaker fra middelhavet, og mat med indiske smaker. Lettvinte gryter og smaksrike fiskeretter. Godt og blandet, enkelt og nydelig. Kan man egentlig be om mer?

Mandag - Pasta Bolognese. En av de mest populære pastarettene, og dette er sunn og god fullkornsvariant.

Tirsdag - Middelhavstorsk. En torsk i form med en fantastisk god fetacrusting.

Onsdag - Lettvint svinegryte. Middag i en fei.

Torsdag - Honninglaks. En skikkelig luksuslaks penslet med honning, soyasaus og hasselnøtter.

Fredag - Indisk gryte. En enkel og deilig gryte med kylling, erter, tomatsaus og cashewnøtter. Lett å lage, lett å elske. 

Alle oppskriftene finner du også på min matapp, og nederst i innlegget her finner du en tilhørende handleliste.

Mandag - Pasta Bolognese

Tirsdag - Middelhavstorsk

Onsdag - Lettvint svinegryte



Torsdag - Honninglaks

Fredag - Indisk gryte


 

Handleliste

Fisk og kjøtt

400 gram karbonadedeig
300-400 gram strimlet svinekjøtt
4 torskefilet, ca 400 gram
4 laksefilet, ca 400 gram
4 kyllingfileter

Frukt og grønt

3 løk
hvitløk
persiller eller basilikum
koriander
1 stor tomat
1 sitron
ingefær
150 gram sjampinjong
grønnsaker til laksen

Dagligvarer

500 gram fullkornspasta
3 bokser hakket tomat, a 400 ml
1 pose frossen lapskausblanding
200 gram fetaost, fra glass eller blokk
150 gram frosne erter
garam masala-krydder
cashewnøtter

Dette har du kanskje fra før?

1 gulrot
1 stangselleri
tomatpure
worcestersaus
parmesan
nøytral matolje
olivenolje
tørr ingefær
hvetemel
soyasaus
kjøtt- eller grønnsaskbuljong
2 brødskiver
akasiehonning
sesamolje
spisskummin
hasselnøtter
chilipulver 
gurkemeie
ris, couscous, quinoa eller potet til fisk og indisk  

 


#ukemeny #matplan #handleliste #ukemenymedhandleliste #hverdagsmat #hverdagsretter #hverdagsmeny  

Én kommentar