Ukemeny 19 – 2016.

Det tynnes ut i gågata her i byen – et sikkert tegn på at sommergjestene har begynt å returnere til sine vinterhjem. Tvedestrand er en typisk sommerby, og det er veldig stas når juni kommer og byen våkner opp. Når havna fylles med store og små båter, og du møter familier i gata med softis på nesa. Men denne tiden som kommer nå er deilig den også – med stille vann, mørke augustkvelder og gater du har helt for deg selv. Og snart trekker vi innendørs, og vinduene fylles med levende lys her i skomakergata vår. Jeg gleder meg allerede, jeg liker disse kontrastene veldig godt. Selv om ferietid er deilig, er jeg også veldig glad i hverdager og rutinene som følger med. Og da er det praktisk med en middagsplan, og færre innkjøp i løpet av en uke. Her følger et forslag:

(P.S – en praktisk handleliste for disse fem rettene finner du nederst i innlegget. Copy/paste inn på en epost – og du kan fylle på med det du ellers trenger av brød, melk o.l)

Mandag – Spagetti alla Carbonara. En av de de enkleste pastarettene i boka. Bacon, egg og parmesan.    

Tirsdag – Fiskepinner. La de i butikken hvile en stund, og lag disse populære pinnene rullet i sesam og parmesan.

Onsdag – Kjøttkaker med rask ertestuing. Mammas gode kjøttkaker, med en snarvei til ertestuing, og en rask juksesaus også hvis du vil.

Torsdag – Honninglaks. Pensle laksen med honning og sesamolje, dryss på med hasselnøtter. Bak den i ovnen og server med det tilbehøret du liker best.

Fredag – Taquitos. Disse tortillarullene som du steker i panna er helt geniale! Fyll dem f.eks. med kylling, creme fraiche, mais og vårløk. Nam! Rask og deilig fredagskos.  

Hvis en middagsplan ikke er helt din greie, så husk at du kan bruke matappen min også. Der finner du over 150 hverdagsmiddager som du kan velge i mellom. 

Mandag – Spagetti alla Carbonara

Tirsdag – Fiskepinner

Onsdag – Kjøttkaker med rask ertestuing

Torsdag – Honninglaks

Fredag – Taquitos. 

Handleliste

Fisk og kjøtt

200 gram bacon
1 pk torskefilet, 400-600 gram
400 gram kjøttdeig, eller mer
400 gram laks
kylling, ferdiggrillet, kjøttdeig eller filet

Frukt og grønt

hvitløk
amandinepoteter, eller andre poteter til fiskepinner og til kjøttkaker
1 sitron
dill
sherrytomater
1 løk
grønnsaker til laksen
vårløk

Dagligvarer

500-600 gram spagetti
gresk yoghurt naturelle, 1 dl
250 gram frosne erter
tortillas, fullkorn eller vanlige
creme fraiche
salsa, f.eks. chunky type, medium hot
revet gulost

Dette har du kanskje fra før?

6 egg
150 gram parmesan
3 ss sesamfrø
2 loffskiver
olivenolje
grovt havsalt
ketchup
soyasaus
hvetemel
buljongpulver
smør
tyttebærsyltetøy
matolje
dijonsennep
akasiehonning
sesamolje
spisskummin
hasselnøtter
ris eller lignende til laksen
1 boks mais
 

Hos meg finner du helt vanlig mat. Enkle og gode retter som alle kan klare å lage. Overlat trøflene til kokkene, og kos deg på kjøkkenet!
Posts created 749

2 thoughts on “Ukemeny 19 – 2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top