Ukemeny 3 - 2017

Nå nærmer januar seg slutten, og her kommer et nytt forslag til ukemeny med handleliste.

Disse fem rettene er ukens utvalgte fra arkivet:

Mandag - Pasta med tomat og spinat. En rask, sunn og kjøttfri pastarett starter uka.

Tirsdag - Suppe med ørret og bacon (eller laks og bacon). Fyldig og godt!

Onsdag - Bollefrikassé. Rask mormor-mat gir deg den gode søndagsfølelsen midt i uka. Medisterboller i frikassésaus.

Torsdag - Kylling stroganoff. Kyllingfilet og sjampinjong i velkjent, russisk stroganoff-innpakning.

Fredag - Nanpizza med tomat og mozzarella. En lynrask og enkel pizzavariant med nydelig fyll!

(Jeg har også lagt ut en tradisjonell lørdagspizza på bloggen denne uken, for den som har lyst på god, gammeldags norsk kosemat)

Nederst i innlegget her finner du en ferdig handleliste for disse fem rettene.

Mandag - Pasta med tomat og spinat

Tirsdag - Suppe med ørret (laks) og bacon



Onsdag - Bollefrikassé



Torsdag - Kylling Stroganoff



Fredag - Nanpizza



Handleliste 

Fisk og kjøtt

400 gram laks eller ørret
1 pk bacon i terninger, 100-150 gram 
1 pk medisterfarse, ca 400-500 gram
4 kyllingfileter

Frukt og grønt

3 løk
hvitløk
1 pose spinat, 200 gram
2 selleristenger
8 store poteter
3 gulrøtter
1 lite purre
persille
basilikum
250 gram sjampinjonger
tomater til pizza

Dagligvarer

500 gram kort pasta, gjerne fullkorn
2 bokser hakket tomat, a 400 gram
1 liten boks tomatpure
1 beger cottage cheese
1 liten boks mais
5 dl matfløte, lett matfløte, Vita mat e.l.
1 beger lettrømme
nanbrød
gulost/mozzarella til pizza

Dette har du kanskje fra før?

olivenolje
tørket oregano
tørket basilikum
salt og pepper
1 dl parmesan
smør/margarin
hvetemel (5 ss)
kylling/hønsebuljong
grønnsaksbuljong
2 dl melk
ris eller annet tilbehør til stroganoff
kajennepepper
sukker 

  

Ingen kommentarer