Sylta grønnsaker

Etter den vellykkede sommerforelskelsen med sylta rødløk er veien kort til å sylte andre ting også. Som f.eks. dette enkle og deilige tilbehøret - syltet gulrot og pastinakk.

Det går fint å bruke til all slags kjøtt, for eksempel er det som skapt til en god Biff Stroganoff.

   

Nok til et romslig Norgesglass

Fra kjøkkenbenk til glass, 10-15 minutter + avkjøling.

Dette trenger du

6 gulrøtter
2 pastinakk
3 dl vann
1 dl eplecidereddik
2 ss sukker
2 ts salt
 

Slik gjør du

Skrell gulrot og pastinakk.

Bruk skreller en eller en ostehøvel og lag tynne strimler av grønnsakene.

Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kjele.

Legg i grønnsaksstrimler når sukker og salt har løst seg opp.

Kok strimlene et par minutter og trekk kjelen av platen.

Avkjøl.

Server!

 

Én kommentar