Mine fem hverdagsfavoritter – med handleliste

Når man blogger om mat er det et poeng i seg selv å stadig prøve nye retter som jeg kan formidle til leserne mine. Etter at de er fotografert i alle bauger og kanter (som cowboyen bruker å si – her spises det ikke en potet før den er fotografert.:)) – må rettene godkjennes også. Hvert fall av meg, men helst skal maten falle i smak blant flere rundt bordet.    

Men vi kan jo ikke spise bare nye retter hele tiden. Som alle familier har vi våre favoritter. Cowboyen blir lykkelig av mat med surkål som tilbehør, 8-åringen synes det er digg med rent kjøtt som lam eller okse, mens 6-åringen er et klassisk barn som blir aller lykkeligst av pannekaker eller grøt. Eller noe med tyttebærsyltetøy ved siden av. Alle elsker vi bankekjøtt. Men det tar for lang tid på en hverdag, så det blir heller på en søndag.  

(Hvis vi synder mot “mat-laget-fra-bunnen-av-prinsippet”, må jeg innrømme at det ryker med et pakke Moussaka nå og da. Fra kokken Toro.)

Vi er også veldig glade i pappas spagetti alle mann – det er bestillingen når jeg har lyst på en pause fra kjøkkenet. Nå har han også blitt en racer på spagetti med laks – så den seiler opp som et godt alternativ.

Men hvis jeg skal lage noe av det jeg liker kjempegod på en helt vanlig hverdag, er det gjerne en av disse fem som havner på bordet. 

Mammas kjøttkaker – Mammas kjøttkaker er alltid best. Uansett hvilken mamma man snakker om. Dette er oppskriften til min mormor, brukt av mamma og av meg. Kjempegode! 

Kyllingkvikasse – Denne var en åpenbaring. Søndagsmiddag på en halvtime! Barna liker den også veldig godt. (Sammen med bollefrikasseen)

Spagetti alla carbonara – Min favrorittpasta. En italiensk klassiker som er veldig lett å lage, superrask og supergod! Også noe barna liker godt. 

Tom Kha Gai – Jeg tror dette er Thailands mest spiste suppe. Og jeg tror Tom Kha Gai rett og slett betyr suppe med ingefær og kylling. Den er også veldig rask, Cowboyen og jeg er veldig glade i denne, barna jobber litt med å bli glade i kokosmelk. Men vi bruker ris i bunnen av suppa, så da blir det ris og kyllingbiter på dem.  

Svin i sursøt saus – Denne kan du fint servere gjester også. Det er så lett å lage sursøt saus selv! Og det blir så utrolig mye bedre enn den du kjøper på glass. Ikke alle liker ananas i maten, men det går veldig bra hjemme hos oss. 

Hvis ikke noe av dette frister, kan du også bruke matappen min, og finne noe digg der. Eller bla deg gjennom de flere hundre oppskriftene her påbloggen min, og finn dine egne favoritter.:)

Handlelisten ligger nederst i innlegget.

Ha en brillefin uke!

Mandag – Kjøttkaker med rask ertestuing

Tirsdag – Kyllingkvikkasse

Onsdag – Spagetti alla carbonara

Torsdag – Tom Kha Gai

Fredag – Svin i sursøt saus

 

Kjøtt/fisk

400 gram kjøttdeig
1 ferdiggrillet kylling
200 gram bacon
500 gram kyllingfilet cirka 3 fileter
500 gram svinefilet kjøp ferdigstrimlet eller kutt opp en hel, eller bruk svineschnitzel
 

Frukt/grønt

1/4 løk
350 gram frosne erter
8-10 amandinepoteter eller andre partypoteter, eller vanlig kokefaste poteter skrellet og i mindre biter til frikasseen, + poteter til kjøttkakene
3 gulrøtter 4-5 hvis de er små
2 fedd hvitløk
1 lime eller 1 sitron
2 røde chili
koriander
1 grønn paprika
1 rød paprika
ingefær
sitrongress, eller bruk vanlig sitron hvis du ikke får tak i

Dagligvarer

5 egg
1 beger creme fraiche
1 kremfløte eller matfløte
500-600 gram spagetti
1 boks kokosmelk, 4 dl
2 bokser ananas i biter

Dette har du kanskje fra før?

Ketchup
soyasaus
hvetemel
potetmel
buljongpulver
smør
sukkerkulør
tyttebærsyltetøy
hønsebuljong
parmesan
1 ss tørket limeblader (Kaffir lime leaves) Eller 3 ferske limeblader
fiskesaus
ris
sukker
eplecidereddik
maisennamel
soyasaus

1 kommentar

Siste innlegg