Ukemeny 28 – 2016

Jeg ser julen kryper umerkelig inn i kriker og kroker i butikk-Norge. Jeg er ikke helt der ennå, gitt. Men jeg føler at det rykker litt mer i stearin-tenne-muskelen, det blir jo stadig mørkere ute. Og her kommer noe forslag til hva som kan stå på bordet denne høstuken:     

Uken starter med den meget familievennlige pølsegratengen, og på tirsdag har jeg lagt inn laks med pesto – en kjempekombo. Lag dobbel porsjon av onsdagens blomkålsuppe, så bruker du restene som base til torsdagens fiskegrateng. Kjempesmart og supergodt! Den russiske pirogen som kommer på fredagen er en skikkelig fin start på helgen – kjøttdeig i fluffy eggefyll. Veldig populær hjemme hos oss.:)  

Disse fem rettene pluss over 150 andre retter finner du også på appen min. På den kan du favorittmarkere de rettene du liker best, du kan prøve lykken og la appen foreslå retter for deg, og du kan lage handleliste basert på ingredienslisten til retten du velger. På handlelisten kan du også bygge på med andre varer familien måtte trenge – enten det er melk eller lyspærer.

Handlelisten finner du som vanlig nederst i innlegget – ha en strålende uke!

Mandag – Pølsegrateng

Tirsdag – Laks med pesto 

Onsdag – Blomkålsuppe

Torsdag – Fiskegrateng

Fredag – Russisk pirog

Handleliste

Fisk og kjøtt

400-600 gram kjøttpølse/middagspølse
4 laksefilet, totalt ca 400 gram
1 pk bacon, 100-150 gram
400 gram torskefilet
500 gram kjøttdeig

Frukt og grønt

1 purre
1 eske sherrytomater
2 løk
stangselleri
2 blomkålhoder
6 fedd hvitløk
2 lime/sitron 

Dagligvarer

500 gram kort pasta
3 beger creme fraiche
200 gram revet gulost
1 glass pesto eller lag selv, oppskrift her
litt pinjekjerner
pasta/ris/potet til en middag
3-400 fram makaroni
1 pose blomkålsuppe eller rester fra onsdagens suppe 

Dette har du kanskje fra før? 

5 dl melk + litt melk eller fløte til 
3 brødskiver
50 gram parmesan
2 ss smør
1 gulrot
3 egg
1 pk majones

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg