Nå er ferien over, og her kommer min tilbake-til-hverdagen-meny. Husk at det er mye penger og tenners gnissel å spare på å planlegge hva dere skal spise, i hvert fall i hverdagene.
Se hva du har i kjøleskapet og fryseren, og planlegg neste ukes middag enten på fredag (med innkjøp på lørdag) eller på søndag (med innkjøp på mandag). Skal du ha noe med ris eller potet? Lag f.eks. dobbelt porsjon med ris = stekt ris neste dag. Dobbelt porsjon med potet = pytt i panne neste dag. Masse grønnsaker igjen? Lage en omelett i ovn neste dag.
Det er mye penger og tid spart på å sette opp en ukemeny.
Gidder du ikke? Da har jeg laget en for deg. Med handleliste.:) Og ikke bare en – men det finnes et hav av menyer å velge i på bloggen, både vanlige og budsjettvarianter.
VELKOMMEN HVERDAG!
(Og skulle det ikke funke har jeg en praktisk matapp – Siris Matapp – med mange enkel og greie middagsforslag. Inkludert en egen kategori for 20-minuttersvarianter.)
FØLG MEG PÅ INSTAGRAM: @SIRFOS
Onsdag – Spagetti alla carbonara
Handleliste
Kjøtt og fisk
500 gram medisterfarse
4 torskefileter, 400 gram
200 gram bacon
400 – 600 gram kjøttpølse
300-400 gram kjøttdeig el. karbonadedeig
Frukt og grønt
5 kokefaste poteter
3 gulrøtter
2 purre
persille
1 tomat
1 sitron
hvitløk
1 rød chili
1 løk
Dagligvarer
200 gram fetaost
500-600 gram lang pasta
500 gram kort pasta
parmesan
1 beger creme fraiche, 3 dl
300-400 gram revet gulost
1 pose tacokrydder (eller lag selv)
2 bokser hakket tomat, a 400 gram
1 liten boks mais
1 liten boks tomatpure
nachochips
1 beger lettrømme, 3 dl
Dette har du kanskje fra før?
Grønnsaksbuljong
2 ss smør/margarin
2 ss hvetemel
4 dl melk
2 brødskiver
persille, tørr
basilikum, tørr
olivenolje
ris eller potet til en middag
4 egg